1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Õuna Puhketalu uue peosaali avamisel musitseerib suupillimängu maailmameister
Õuna Puhketalu uue peosaali avamisel musitseerib suupillimängu maailmameister

Õuna Puhketalu uue peosaali avamisel musitseerib suupillimängu maailmameister

Suupillimängu maailmameister Erkki Vihinen
Suupillimängu maailmameister Erkki Vihinen

Jõgeva valla ja linna piiril paiknevas Õuna Puhketalus valminud uus peosaal Tavern avatakse reedel  13 mail kontserdiga, kus esineb maailmameister ja kaheksakordne Soome meister suupillimängus Erkki Vihinen koos kvartetiga Munnari Treffit.

Kontserdi korraldaja muusik Eduard Einmann Põltsamaalt tunneb et Soome suupillivirtuoosi Erkki Vihineni aastaid ning on kutsunud neid ka Eestisse esinema. “Rahvusvaheliselt tuntud pillimehed olid peaesinejateks ka Jõgeval toimunud akordioni-lõõtsa, ja suupillimuusikafestivalil. “Nad huvitusid ka tänavu Eestisse musitseerima tulla. Hubase kontserdipaiga leidsime Õuna Puhetalu uude peosaali. Mu Soome muusikasõbrad on mitu aastat selle turismiettevõtte majutus-ja toitlustusteenust kasutanud.”

Kontserdi Õuna–Puhketalus toimuval kontserdil ka Pärnus elavate ukrainlaste duett Valgus ja Varjud.

Kontserdi korraldaja Eduard Einmann Foto: Rahvaraamat
Kontserdi korraldaja Eduard Einmann
Foto: Rahvaraamat

“Kui on soovijaid võib pärast kontserti meeldivalt õhtut veetma jääda. Selles melus on oodatud ka ümberkaudsete rahvamuusikute etteasted, “ütles Õuna Puhketalu omanik Liilia Mandri. “Kontserdi külastajaid kostitame taluköögi tavade järgi valmistatud hapukapsaste ja Põltsamaal tehtud sardellidega,” lisas ta.

Õuna puhketalu peosaal Tavern Foto: www.catalina.ee
Õuna puhketalu peosaal Tavern
Foto: www.catalina.ee

“Uut peosaali ajendas ehitama soov atraktiivsemat teenust pakkuda ja paremini konkurentsis püsida. Saalile panime nimeks Tavern. Nii kutsutakse kõrtse paljudes euroopa riikides, kus sageli peatusid ja einestasid ka kaugemalt tulijaid. Eks Õuna  puhketallus peatub mõnikordki mööda sõitjaid, sest asume ajaloolise Piibe maantee ääres,” rääkis Liilia Mandri

Vnaaaegses stiilis sisekujunduse tegi Liilia ise.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews