1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Palamusel peetakse täna Suurt Paunvere väljanäitust
Palamusel peetakse täna Suurt Paunvere väljanäitust

Palamusel peetakse täna Suurt Paunvere väljanäitust

Täna peetakse Palamusel taas suurt Paunvere väljanäitust ja laata, mis kannab 24. järjekorranumbrit. Varem Palamuse, nüüd Jõgeva valla korraldatavast Paunvere väljanäitusest on aastatega saanud suur koguperefestival, kust saab soetada kohalikku toitu ja käsitöid, täiendada talvevarusid ning nautida rikkalikku kultuuriprogrammi.

Väljanäituse ajal muutub Palamuse aleviku süda suureks laadaplatsiks. Ühtekokku on kohale oodata üle 700 kaupleja ning laadalisi toitlustab 17 vabaõhu-söögikohta. Väljanäituse üht tõmbenumbrit – nunnunäitust – saab vaadata Oskar Lutsu Palamuse gümnaasiumi võimlas. Lisaks eriti suurtele või veidra kujuga aiasaadustele saab seal näha lustakaid kompositsioone aedviljadest, käsitöid ja Eestis kasvatatud viinamarjade väljapanekut. Näitusel on sisse seatud ka pildistamisnurk. Nunnunäituse parimale eksponaadile on välja pandud 50 000 eurosendine preemia.

Väljanäitus avati kell 10 hommikul ja tegevust jätkub seal kella 18-ni. Päevajuhiks on tänavune Oskar Lutsu huumoripreemia laureaat, näitleja, lavastaja ja stsenarist Kait Kall. Kultuurilist meelelahutust pakutakse kahel välilaval ja kirikus, peaesinejateks on Tanel Padar ja ansambel Väliharf. Üles astub ka kultuurikollektiive Palamuselt, Jõgeva vallast, Jõgevamaalt ja mujalt Eestist.

Tehnikafännidele pakub kindlasti huvi vana tehnika väljapanek. Masinad pärinevad vendade Tiit ja Toomas Puusepa kogust ja neid saab uudistada Kaarepere teeristi lähedal. Mõeldud on ka väiksemate laadaliste peale: Palamuse vana lasteaia juures tegutseb lastehoid. Avatud on Palamuse muuseum, külastada saab ka kirikut, apteeki ja veskit ning teha huvilende kopteril.

Kell 15 antakse pealaval üle nunnunäituse peaauhind ning kiitusekirjad ja Paunvere viierublased. Kell 15 tasub pealava juures olla ka neil, kes soovivad osaleda laadaloteriis. Laadapääsme ostnute vahel loositakse seekord välja grillkiik ja loosimissüsteem on üles ehitatud nii, et võidule kandideerimiseks tuleb loosimise juures viibida. Laadapääse maksab 5 eurot, 12-aastased ja nooremad pääsevad sisse tasuta.

  • Terve laadapäeva on kohal ning teeb otseülekannet ja intervjuusid raadio Ring FM. „Ilm tõotab tulla ilus, nii et soovitame kõigil Palamusele tulla, et kaunis suvi meeleolukalt kokku võtta,“ ütles väljanäituse peakorraldaja Reelika Kivimurd.
Head Uudised GoodNews