1. Avaleht
  2. Haridus
  3. PALGATÕUS I Tartlased allkirjastasid haridustöötajate kollektiivleppe 2022. aastaks
PALGATÕUS I Tartlased allkirjastasid haridustöötajate kollektiivleppe 2022. aastaks

PALGATÕUS I Tartlased allkirjastasid haridustöötajate kollektiivleppe 2022. aastaks

Tartu Linnavalitsus ja Tartu Haridustöötajate Liit ning Tartu Maakonna Haridustöötajate Ametiühing allkirjastasid 10. jaanuaril kollektiivlepingu 2022. aastaks. Võrreldes eelneva aastaga tõuseb tänavu Tartu õpetajate palga alammäär 7,4 protsenti.

Üle 7 protsendi tõusevad palga alammäärad ka koolide abiõpetajatel ja lasteaedade õpetaja abidel ning koolide raamatukogutöötajatel.

“Tartu väärtustab oma terviklikku koolivõrku ja kõiki selle haridustöötajaid, sõltumata sellest, kas nad töötavad lasteaias, koolis või näiteks tugiteenuste keskuses,” ütles Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski. “Oleme Tartus hoidnud valdkonna palgad Eesti keskmisest kõrgemal ja me jätkame sellega ka järgnevatel aastatel. Tahan tänada partnereid ametiühingutest, tänu kellele on õpetajate töö väärtustamine leidnud laia ühiskondliku kandepinna ja toetuse.“

Õpetaja alampalk tõuseb tänavu 1315 eurolt 1412 eurole. Sama suur on Tartus haridusasutuses töötava kõrgharidusega tugispetsialisti alampalk. Ilma magistrikraadita lasteaiaõpetaja alampalk on uues kollektiivlepingus 1271 eurot (2021 oli 1184) ning õpetaja abide, lapsehoidjate ja teiste õpetajat abistavate töötajate palga alammäär on nüüdsest 835 eurot (780 eurot). Klassijuhatamise eest makstava tasu alammäär tõuseb 163 eurolt 175 eurole kuus.

Kollektiivlepingu allkirjastasid Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski, Tartu Haridustöötajate Liidu esindaja Kalle Kalda ja Tartu Maakonna Haridustöötajate Ametiühingu esindaja Reemo Voltri.

Head Uudised GoodNews