1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. PALJU ÕNNE! Nõmme tunnustusauhinna pälvis skulptor Lembit Onton
PALJU ÕNNE! Nõmme tunnustusauhinna pälvis skulptor Lembit Onton

PALJU ÕNNE! Nõmme tunnustusauhinna pälvis skulptor Lembit Onton

12. novembril tähistas Nõmme linnaosa Nõmmele linnaõiguste andmise 93. aastapäeva. Traditsiooniliselt toimus sel puhul Nõmme kultuurikeskuses kontsertaktus, kus kuulutati välja tänavune Nõmme linnaosa tunnustusauhinna saaja. Sel aastal pälvis tunnustuse skulptor Lembit Onton “Tukkuva jaamaülema” skulptuuri loomise eest.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul pärineb jaamaülema kuju loomise idee Nõmme Koduloohuviliste Koja liikmelt Lembit Ontonilt. “Linnaosavanemana tööle asudes oli üks minu esimesi kohtumisi Nõmme asumiseltsidest just Koduloohuviliste Koja liikmetega ning juba esimesel kohtumisel tutvustas Lembit Onton mulle ideed tukkuvast jaamaülemast“. Möödus poolteist aastat ning tänavu septembris avati Nõmme endise jaamahoone eest „Tukkuva jaamaülema“ kuju. „Mul on siiralt hea meel, et läbi ühiste jõupingutuste on skulptuur Nõmme jaamas ja nõmmekate südames oma koha leidnud,“ sõnas linnaosavanem.

Auhinna saaja Lembit Onton tänas tunnustuse eest. „Mul on tõesti hea meel, et kuju on inimestele korda läinud ja see on hakanud elama oma elu,“ ütles ta aktusel.

Nõmme tunnustusauhinna pälvib aasta jooksul silma paistnud organisatsioon või eraisik, kes on linnaosale au ja kuulsust toonud, midagi erakordset korda saatnud või läbi aastate kaasa aidanud Nõmme arengule. Eelmisel aastal anti erandkorras välja kaks tunnustusauhinda – Nõmme IV laulu- ja tantsupäeva korraldustoimkonna esimehele Tiit Kruusalule ja noorele kabetajale Priit Lokotarile, 2017. aastal pälvis auhinna käsikellaansamblite Campanelli ja KellaRing dirigent Inna Lai.

Tunnustusauhinnaks on skulptor Seaküla Simsoni poolt loodud Nikolai von Glehni, Nõmme rajaja kuju vähendatud koopia. Pronkskuju anti üle 9. korda.

Head Uudised GoodNews