1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. PALJU ÕNNE! Tallinna Lastehaigla austas Vabariigi aastapäeva eel oma parimaid
PALJU ÕNNE! Tallinna Lastehaigla austas Vabariigi aastapäeva eel oma parimaid

PALJU ÕNNE! Tallinna Lastehaigla austas Vabariigi aastapäeva eel oma parimaid

ELutoopreemia_laureaat_Ene_Puss_600x399
Haigla nõukogu esimees Merike Martinson, elutööpreemia laureaat, kirurgiaosakonna õendusjuht Ene Puss ja haigla juhatuse esimees dr. Katrin Luts.

Eesti Vabariigi aastapäeva puhul anti välja Tallinna Lastehaigla elutöö- ja kolleegipreemiad. Traditsioone murdvalt läks elutööpreemia seekord õendusjuht Ene Pussile, kes on lastehaiglas töötanud selle rajamisest 1979. aastal. Varemalt on nimetatud preemia laureaadid olnud eranditult arstid. Elutööpreemiat antakse välja 2008. aastast.

Eelmisel aastal asutatud kolleegipreemia põhimõte oli tänada häid koostööpartnereid väljaspoolt lastehaiglat. Seekord osutusid valituks radioloogid Äli Roose ning Katrin Bakhoff Põhja-Eesti Regionaalhaiglast.

Tydrukud_PERHIst_600x399
Kolleegipreemia laureaadid 2017: Regionaalhaigla radioloog-ülemarst Äli Roose (esiplaanil) ja radioloog-vanemarst Katrin Bakhoff.

Mõlemad preemiad on rahalised (elutööpreemia 3200, kolleegipreemia 1000 eurot). Laureaatide nimed avalikustati 23. veebruari hommikul pidulikul aktusel, kuhu oli kutsutud kõnelema ka Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu.

Jüri Kukk Ajakirjanik