1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PALUN AITAME LAPSI I Asutuste ja ettevõtete juhid, kui teil on arvuteid üle, andke teada!
PALUN AITAME LAPSI I Asutuste ja ettevõtete juhid, kui teil on arvuteid üle, andke teada!

PALUN AITAME LAPSI I Asutuste ja ettevõtete juhid, kui teil on arvuteid üle, andke teada!

Meie õpilased on vähemalt 1. maini õppetöös uues olukorras – koduõppel. Või teisisõnu e-õppel. Selleks, et e-õppes edasi jõuda, on õpilasel vaja arvutit või vähemalt tahvelarvutit. Kuid kõigil meie õpilastel ei ole sellist võimalust, kellel pole kodus üldse arvutit, kes jagavad seda õdede-vendadega (see on tavaolukorras igati mõistlik, kuid igapäevast e-õpet nii teha on väga keeruline) ja mõnel lapsel tuleb arvutit jagada kodus kaugtööd tegeva vanemaga.

Samal ajal on paljudes asutustes ja ettevõtetes vanu arvuteid, mida enam ei kasutata või on plaan vahetada arvuteid ja inimestel on kodus arvuteid, mida enam ei kasutata.

Facebookis sündinud algatus “Igale koolilapsele arvuti!” eesmärk on arvutit vajavad lapsed (ja nende vanemad) kokku viia nendega, kel arvuti kasutult sahtlis seisab. Et lapsed saaks õppida, sahtlisse, hoiuruumidesse ununenud arvutid leiaksid uue elu ja heateod teeksid isolatsiooniaja natuke rõõmsamaks!

Imeline on see, kui suure kiirusega on kogunenud nii palju häid inimesi, kes on valmis abistama. Kahjuks ei pruugi ju kõik abivajajad ja abiandjad seda gruppi Facebookis üles leida.

Kutsume häid Eesti inimesi grupiga liituma!

  • Anna teada, kui sul on kasutuselt kõrvale jäänud, kuid muidu korralik arvuti.
  • Küsi julgelt, kui Sinu lapsele on õppetööks arvutit vaja. Grupis on võimalusi nii arvuti ajutiseks kasutada andmiseks (kuni õppetöö lõpuni) kui ka jäävalt uuele omanikule andmiseks.
  • Teata grupist inimesele, kes ei pruugi sellest võimalusest teadlik olla, kuid kelle laps samuti õppetööks arvutit vajab.

Loomulikult soovitavad grupi loojad eriolukorrast tulenevalt kõigil arvuti andjatel ja saajatel vahetusarvuti desinfitseerida.

Asutuste, ettevõtete juhid – kui teil on arvuteid üle – andke teada ja liituge grupiga. Teeme koos head!

IT- inimesed on gruppi samuti oodatud, et oma teadmistega inimesi aidata!

FB grupp – Igale koolilapsele arvuti!

 

Head Uudised GoodNews