1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pärnu kaasava eelarve hääletuse võitis Raeküla spordi- ja mänguväljak
Pärnu kaasava eelarve hääletuse võitis Raeküla spordi- ja mänguväljak

Pärnu kaasava eelarve hääletuse võitis Raeküla spordi- ja mänguväljak

Pärnu kaasava eelarve hääletuse võitis Raeküla spordi- ja mänguväljak, mille poolt hääletas 448 pärnakat.

Võidule aitas kaasa ilmselt ka korvpalliliidu üleskutse. “Pärnus, kus on oma meistriliigaklubi, on suvised võimalused õues kvaliteetsetel korvpalliväljakutel mängida ja turniire korraldada väga piiratud. Kesklinnas on puitkattega lastestaadion vast ainus koht, kus ka meistriliiga mehed hea meelega mängivad,” ütles Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel, kellel on hea meel, et sel aastal amatööride sarjas tänavakorvpallis Eesti meistriks tulnud BC Raeküla mängijad Riho Kõiv ja Allar Leppind on projekti tõsiselt ette võtnud.

Sel suvel andis üle 150 inimese oma panuse, et ühele kaardile saaksid kõik korvpalli väliväljakud. Pärnu väliväljakute olukord sai mitmeid kommentaare kuni selleni, et miks õuekorvpallis Eesti meistriks tulnud võistkond kannab BC Raeküla nime, kui neil õues korvpalli mängimise võimalused Raekülas puuduvad.

Ettepaneku tegijad soovivad Hirve ja Merimetsa tänava nurgale „Sepa platsile“ rajada multifunktsionaalse kaasaegse sportimisvõimaluse tänavakorvpalli- ja rannavolleharrastajatele, välijõusaali jõutreeningutehuvilistele ja mänguväljaku väikelastele, et kogu pere spordi- ja mängulisest tegevusest kujuneks ühine aktiivne ajaveetmine värskes õhus. Kaasavas eelarves on neile selleks kuni 80 000 eurot.

Teiseks jäi hääletusel avaliku liikumis- ja õppelinnaku rajamine Mai kooli õuealale, mida eelistas 360 hääletamisest osavõtnut. Kolmandaks tuli kettagolfipargi rajamine Loode-Pärnusse 274 häälega. Lemmikloomaparki soovis 105 pärnakat. Ülejäänud ettepanekud kogusid vähem kui sada häält.

Head Uudised GoodNews