1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Peaminister väisas eile Tartut ja Jõgevamaad
Peaminister väisas eile Tartut ja Jõgevamaad

Peaminister väisas eile Tartut ja Jõgevamaad

Peaminister Jüri Ratas viibis eile Tartus ning Jõgevamaal, kus kohtus omavalitsusjuhtidega, külastas Jõgeva haiglat ning isikukaitsevahendite tootjat Softcom OÜ.

Päeva alustas peaminister Tartus, kus ta osales renoveeritud Riigikohtu hoone taasavamisel. „Tänavu 14. jaanuaril möödus sada aastat päevast, mil Tartu raekojas toimus Riigikohtu esimene avalik istung. Asjaolu, et Riigikohtu asukohaks sai Tartu, sümboliseeris algusest peale kohtuvõimu sõltumatust. Tänan kõiki inimesi, kes on Riigikohtu maja uueks saamise nimel tööd teinud ning sellesse panustanud. Eks ole ju ka töötingimused, mille oma põhiseaduslikele institutsioonidele tagame, tunnistuseks sellest, kuidas me neid hindame,“ sõnas Ratas.

Sel aastal avatud WPargi veelinnakus toimunud kohtumisel Mustvee ja Põltsamaa vallajuhtidega räägiti eelkõige maakonna arenguplaanidest. „Sarnaselt paljude teiste piirkondadega on Jõgevamaa suurimaks väljakutseks vähenev ja vananev rahvastik. Kindlasti ei ole selle lahendamiseks ühte ja kindlat meedet, kuid inimesi aitavad tagasi tuua nii kiired ühendused, kohalike initsiatiiv kui arengueelduste parem kasutus, kokkuvõttes ettevõtluse arendamine ja kvaliteetse elukeskkonna loomine laiemalt,“ lausus peaminister.

Vajalike sammudena toodi kohtumisel esile kiire interneti võrgu rajamist, suuremat koostööd riigi ja omavalitsuste vahel ühistranspordivõrgu korraldamisel ning vajadust tõsta hajaasustusprogrammi mahtu, sest taotlejaid taotlejaid on olnud oodatust rohkem. Vallajuhid tõid esile ka riigi otsuse toetada 14,1 miljoni euro kohalike teede kordategemist.

Kohtumisel Jõgeva haigla juhataja Peep Põdderiga räägiti nii kevadise kriisi õppetundidest kui haigla valmisolekust viiruse teiseks võimalikuks laineks, seal hulgas isikukaitsevahendite varust. Ratas tunnustas haiglat hea valmiduse eest nii enne kui praegu.

Pärastlõunal külastas peaminister Ratas Jõgeva ettevõtte Softcom OÜ tootmiskompleksi. Tavapäraselt mööblitootmisele keskendunud firma oli üks nendest, kes tuli kevadel riigile appi isikukaitsevahendite nappuse leevendamisel. „See on väga oluline, et kodumaisel firmal on võimekus nii näomaske kui kaitseriideid toota. Üheltpoolt oli see vajalik ja tänuväärne olukorras, kus nende hankimine maailmaturult oli raskendatud, kuid teisalt näitab see meie ettevõtjate nutikust ja paindlikkust muutuvate oludega kohaneda,“ tunnustas Ratas ettevõtte tegevust.

Head Uudised GoodNews