1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. PEREPÄEVA KAVA! Tallinna linnamuuseum kutsub arheoloogiateemalisele perepäevale
PEREPÄEVA KAVA! Tallinna linnamuuseum kutsub arheoloogiateemalisele perepäevale

PEREPÄEVA KAVA! Tallinna linnamuuseum kutsub arheoloogiateemalisele perepäevale

arheoloogiapaevEsimesel advendil, 27. novembril kella 11–16 korraldab Tallinna Linnamuuseum arheoloogiateemalise perepäeva, kus erilise tähelepanu all on esemete killud. Arheoloogiasügise üritustesarja lõpetaval meeleolukal perepäeval „Killud toovad õnne“ toimuvad mitmed töötoad, kus lapsed saavad meisterdada ja eksperimentaalarheoloogias kätt proovida. Saab ka arheoloogilisi väljakaevamisi proovida ning ise leitud potikillu põhjal mõelda, milline ese see kunagi on olnud. Ekskursioonidel tutvustatakse linnamuuseumis eksponeeritavaid arheoloogilisi leide.

Perepäeva kava:

11.00–16.00 Töötuba „Arheoloogi tubased tööd“. Sobita potikilde kokku ja proovi aru saada, millise anuma küljest need on pärit! Katsetada saab nii joonistamist kui ka päris kilde klapitada. Töötuba sobib ka kõige pisematele arheoloogiasõpradele.

11.00–11.45 Ekskursioon ekspositsioonis olevatest põnevamatest arheoloogilistest leidudest eesti keeles (kogunemine kassa juures).

12.00–12.45 Ekskursioon ekspositsioonis olevatest põnevamatest arheoloogilistest leidudest vene keeles (kogunemine kassa juures).

13.00–13.30 ja 13.30–14.00 Töötuba „Ole ise arheoloog!“ Suured ja väiksed arheoloogiahuvilised saavad ise proovida arheoloogi ametit, toimuvad väljakaevamised.

15.00–16.00 Loeng ja töötuba „Söök, jook ja arheoloogia,“ mille käigus saab teada, kuidas on arheoloogia põhjal võimalik saada infot sajanditetaguse toidusedeli kohta. Lisaks on võimalik oma silmaga näha keskaegseid söögi- ja jooginõusid. Töötoas teeme keskajal populaarset jooki mandlipiima ning igaüks saab proovida, kuidas see maitseb.

Head Uudised GoodNews