1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita eakad harrastavad kepikõndi iga ilmaga
Pirita eakad harrastavad kepikõndi iga ilmaga

Pirita eakad harrastavad kepikõndi iga ilmaga

Veel detsembrikuuski toimuvad Pirital eakate kepikõnnitreeningud. Kõndijad kogunevad esmaspäeviti kell 9.30 sotsiaalkeskuse juures, et koos alustada kõnniringi.

“Kui varasematel aastatel on kepikõnnitreeningud olnud pigem sügis- ja kevadhooajal, siis praegused pehmed ilmad lubavad kepikõndi harrastada veel detsembriski. Iga esmaspäeva hommikul koguneb sotsiaalkeskuse juures kümmekond eakat piritalast, et minna Pirita metsaradadele tervisesporti tegema. Mul on hea meel, et ajal, mil tubast treenimist vähem, kasutavad eakad agaralt võimalust aktiivselt õues aega veeta,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Kepikõndi on lihtne harrastada ning on väga kasulik. “Kepikõnd sobib igas vanuses harrastajatele ning ideaalselt ka eakamatele inimestele, sest koormust saavad paljud lihasgrupid. Kindlasti aitab regulaarne kepikõnniga tegelemine tugevdada lihaseid, parandada tasakaalu ning seeläbi suurendada eneseusaldust ja tõsta enesehinnangut,” arutles linnaosavanem. Ta tõi esile, paar tundi aktiivset liikumist värskes õhus annab hea enesetunde ja rõõmsa meele, mida praegusel keerulisel ajal on väga-väga vaja. “Kepikõnd aitab lisaks füüsisele turgutada ka vaimu ning annab indu igapäevasteks toimetusteks,” lisas Liinat.

Septembrist alates toimuvad Pirita metsaradadel ja mere ääres tasuta kepikõnnitreeningud. Kõndijad kogunevad igal esmaspäeval kell 9.30 Pirita sotsiaalkeskuse juuures, kust liigutakse Pirita metsa või mere äärde. Sobiva ringi pikkuse ja tempo valib iga kõndija ise. Kepikõnd kestab kaks tundi ja lõpeb orienteeruvalt kell 11.30. Järgmine treening on 7. detsembril. Kui on sobiv riietus, siis halb ilm ei ole takistuseks, ütlevad Pirita kepikõnniharrastajad. Pirita kepikõnnitunnid toimuvad alates 2005. aastast.

Head Uudised GoodNews