1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita talgutel valmistuti Merivälja 100. aastapäevaks
Pirita talgutel valmistuti Merivälja 100. aastapäevaks

Pirita talgutel valmistuti Merivälja 100. aastapäevaks

Pühapäeval toimusid Pirital kahed talgud ja ajalooline ekskursioon. Merivälja Seltsi ja Pirita Linnaosa Valitsuse koostöös riisuti ja koristati Merivälja parki, et valmistuda asumi 100. aastapäevaks. Talgupäev Merivälja pargis kulmineerus asumi keskväljakule Merivälja poe juurde väärikat juubelit tähistava sümbolpuu – punase tamme, tuntud ka kui põhjatamme – istutamisega. Tamme pandi väestama ja asumile head õnne tooma puu istutusauku kaasa pandud Merivälja juubelimünt.

Foto: Pirita Linnaosa Valitsus

“Merivälja juubeli ettevalmistused on täies hoos ja olen tänulik, et nii paljud inimesed panustasid eile peo ettevalmistamisse,” ütles talgutel osalenud Pirita linnaosa vanem Doris Raudsepp. „Kuigi teha on veel üksjagu, siis tean, et oleme linnaosa suursündmuseks valmis ja ootan põnevusega võimalust üheskoos tähistada eelseisvat ajaloolist, rikkaliku ja mitmekülgse programmiga päeva. Ootame lavalaudadele üles astuma Meriväljalt pärit või siin elavaid muusikuid. Kodusesse aedlinna tulevad peomeeleolu looma Reet Linna, Kalle Sepp, Uku Suviste, Ivo Linna, Toomas Uibo, Evelin Samuel-Randvere, Johan Randvere ja teised,“ rõõmustab linnaosa vanem.

Merivälja juubeli ettevalmistused on täies hoos ja olen tänulik, et nii paljud inimesed panustasid eile peo ettevalmistamisse.

“Kodukoht on meie põhiväärtuste kasvulava – kõik, mis meile on elus püha ja kallis, saame siit kaasa ja anname ka edasi oma lastele. Talgupäev oli osa rohketest ettevalmistustest viimase paari aasta vältel, et olla valmis tähistama väärikalt asumi juubelit. Peoga soovime austada ja tähistada meie tugevat kogukonda ja kogukonna vaimu läbi sajandi – mõtestamas, hoidmas ja kandmas neid väärtusi, millest oleme sündinud, ja rõõmustada üheskoos nendega, kes Merivälja vaimsust täna edasi kannavad. Tahan tänada kõiki osalisi, eelkõige Merivälja seltsi, meie imelisi tublisid ja tegusaid kogukonna liikmeid, meie fantastilisi artiste ja meie häid partnereid Pirita Linnaosa Valitsust ja Tallinna linna, kelle ühisel jõul see eriline sünnipäevapidu teoks saab. Ootame kõiki Merivälja sõpru meiega koos juubelit tähistama,” ütles Merivälja Seltsi eestvedaja Külli Kroon.

Kodukoht on meie põhiväärtuste kasvulava – kõik, mis meile on elus püha ja kallis, saame siit kaasa ja anname ka edasi oma lastele.

Pärastlõunal toimusid talgud koos ajaloolise ekskursiooniga ka Pirita kloostris. Tolmukorra alt sai välja toodud Pirita kloostri väravatorn ning riisutud sai kloostri aed. Ekskursiooni viis läbi talgute eestvedaja, kloostrigiid Peeter Pihlak.

  • Merivälja selts ootab kõiki tallinlasi ning ka külalisi kaugemalt osalema juubelipeol laupäeval, 25. mail algusega kell 14.00 Merivälja pargis (Kesktee 27, Tallinn).
  • Vaata kontserdi kava siit.
Head Uudised GoodNews