1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PLMF preemia “MUBA TALENT 2022” pälvis noor pianist Aleksandra Galushkina
PLMF preemia “MUBA TALENT 2022” pälvis noor pianist Aleksandra Galushkina

PLMF preemia “MUBA TALENT 2022” pälvis noor pianist Aleksandra Galushkina

Muusikute fondi PLMF suurejoonelisel 20. aastapäeva galakontserdil Estonia kontserdisaalis 19. veebruaril anti esmakordselt üle Marje ja Kuldar Singi nimeline PLMF preemia “MUBA TALENT 2022”. Tiitli pälvis noor pianist Aleksandra Galushkina. Auhinna andis välja perekond Kelam. Fondi aastapäeva gala on osa XVI Tallinna Talvefestivalist 14.-21.02, mida korraldab PLMF, kunstiline juht on Pille Lill.

Mari-Ann Kelam, Margit Kilumets ja Pille Lill. Foto: Muusikute Fond PLMF

“Auhinna üleandmine fondi aastapäeva kontserdil on sümboolse tähendusega, sest Eesti olulisimal kontserdilaval said kokku meie praegused tippsolistid ja tulevased talendid”, ütleb Pille Lill. “Lisaks preemiasaajale olid Estonia Kontserdisaali laval kõrvuti Eesti tippsolistidega ka andekad noored muusikud Tallinna Muusika- ja Balletikooli sümfooniaorkestrist, mida juhatas Jaan Ots”.

Margit Kilumets, Mari-Ann Kelam ja Aleksandra Galushkina. Foto: Muusikute Fond PLMF

Aleksandra Galushkina on 10-aastane pianist, kes õpib Tallinna Muusika- ja Balletikoolis 4. klassis Jekaterina Rostovtseva juhendamisel. Tänaseks on Aleksandral ette näidata üle 30 auhinnalise koha erinevatelt konkurssidelt Eestis ja välismaal. Ta on esinenud soolokavaga Itaalias ja Inglismaal ning soleerinud Tallinna Kammerorkestri ees.

Vabal ajal meeldib Aleksandrale ujumistrennis käia ja keeli õppida. Aleksandra käesoleva õppeaasta saavutusteks on 1. preemia kolmandal Radovljica rahvusvahelisel klaverikonkursil Sloveenias, 2. preemia VII rahvusvahelisel konkursil “Doonau talendid” Budapestis, Ungaris ja 2. preemia klaverikonkursil “Eesti kõla”.

  • Tallinna Talvefestivali lõppkontsert toimub 21.02 Tallinna Raekojas, kus esineb keelpillikvartett Prezioso koosseisus Hanna-Liis Nahkur (viiul), Mari-Katrina Suss (viiul), Helena Altmanis (viiul) ja Andreas Lend (tšello). Esitusele tulevad Jaan Räätsa Kontsert kammerorkestrile op. 16 Mihkel Keremi seades, Arvo Pärdi teosed “Summa” ja “Da Pacem Domine”, Ester Mägi “Vesper” ning Erkki-Sven Tüüri keelpillikvartett nr. 2 “Lost Prayers”.
Head Uudised GoodNews