1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Põhja-Tallinn tunnustas haridustöötajaid
Põhja-Tallinn tunnustas haridustöötajaid

Põhja-Tallinn tunnustas haridustöötajaid

Põhja-Tallinnas korraldati suurejooneline tänuüritus linnaosa haridustöötajatele, kus aasta jooksul silma paistnud haridustöö tegijatele anti üle tunnustusauhinnad. Tänuüritus toimus Noblessneri sadamalinnakus asuvas PROTO avastuskeskuses.

Linnaosa vanema Peeter Järvelaidi sõnul töötab linnaosa hariduse valdkonnas igapäevaselt väga palju häid inimesi ja valiku tegemine oli ülimalt keeruline. „Sel aastal laekus meile pea 100 nominenti ja kutsutud külaliste arv jääb 200 juurde. Meile on äärmiselt oluline, et linnaosa haridustöötajate tööd märgataks ja õpetajad saaksid enda töö eest ka tubli tunnustuse,“ ütles Järvelaid.

Tunnustusauhinnad antakse üle üheksas kategoorias: Põhja-Tallinna aasta haridusjuht, lasteaiaõpetaja, kooliõpetaja, õpetaja abi, noor õpetaja, hoolekogu liige, haridusasutuse heategija, aasta noor ja Põhja-Tallinna innovaatiline tegu 2019

Põhja-Tallinna aasta kooliõpetaja tiitli vääriliseks tunnistati Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpetaja Jaanika Pärnamägi. Põhja-Tallinna aasta haridusjuhiks nimetati Tallinna Heleni Kooli direktor Erki Korp, aasta lasteaiaõpetajaks Larissa Maiorova Lasteaiast Maasikas, aasta parimaks nooreks õpetajaks Kelly Remmelgas Kolde Lasteaiast, aasta õpetaja abiks Eevi Hinrikus Pelguranna Lasteaiast ja aasta hoolekogu liikmeks Kadri Talva-Ots Kolde Lasteaiast. Põhja-Tallinna noore tiitli pälvis Jevgeni Jermolajev Ehte Humanitaargümnaasiumist ja tunnustuse „Põhja-Tallinna 2018. aasta innovaatiline tegu“ sai Pelgulinna Gümnaasiumi kollektiiv programmi eest „Ennastjuhtiv õppija. Pelgulinna õppimise ring“. Tegemist on mudeliga, mille järgi toimub õppimise eesmärgistamine.

Võrreldes varasemate aastatega viidi haridusasutuste soovitusel sisse ka üks oluline muudatus – nimelt lisati kategooria „Põhja-Tallinna haridusasutuse heategija 2019“. See andis linnaosale võimaluse tänada inimesi, kes on üliolulised haridusasutuste töös, kuid keda ei olnud võimalik olemasolevates kategooriates nomineerida – HEV-koordinaatorid, koristajad, sotsiaaltöötajaid, psühholoogid jne. Aasta haridusasutuse heategijaks nimetati koguni viis inimest: Kärt Käesel Pelgulinna Gümnaasiumist, Anna Batšerikova Lasteaiast Maasikas, Reelika Täht Pelguranna Lasteaiast, Hilja Kaljula Lasteaiast Rukkirääk ja Zoja Kloch Ristiku Põhikoolist.

Sel aastal otsustas komisjon ka veel eraldi välja tuua Ehte Humanitaargümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Albert Koltunovi, kes on oma tööd teinud antud koolis juba 52 aastat ja teda tunnustati pikaajalise tänuväärse töö eest.

Haridustöötajate tunnustuskonkursi eesmärk oli esile tõsta inimesi, kes aasta jooksul paistsid silma oma tegevusega hariduse vallas, kelle töö on olnud tähelepanuväärne ja oluline Põhja-Tallinna lastele ning noortele, ning kes on andnud suure panuse haridustöö edendamisele. Kandidaate esitasid nii koolikollektiivid kui ka linnaosa organisatsioonid ja üksikisikud.

Fotod: Aleksandr Gužov

Head Uudised GoodNews