1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PORTREELOOMING I Nõmme Majas on avatud näitus „Näitlejate kütkeis“
PORTREELOOMING I Nõmme Majas on avatud näitus „Näitlejate kütkeis“

PORTREELOOMING I Nõmme Majas on avatud näitus „Näitlejate kütkeis“

Juuni- ja juulikuus tutvustab Nõmme Majas (Valdeku tn 13) oma portreeloomingut Grete Maine (sünd. 2003), energiast pakatav särasilmne 16-aastane Nõmme gümnaasiumi õpilane.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul on imekspandav, et nii noore Nõmme kunstniku töödes on selline küpsus. „Muuseas on „Näitlejate kütkeis“ juba Grete Maine teine näitus. 2018. aasta novembris sai kunstniku loomingut näitusel „Püüdes tähtede hiilgust“ nautida Pääsküla raamatukogus,“ ütles linnaosavanem.

Kunstnik Grete Maine sõnas, et huvi filmi- ja näitekunsti vastu ärgitas teda maalima oma lemmiknäitlejaid. „Enamikul neist näitlejaist on ka imetlusväärne lauluhääl. Olen proovinud jäädvustada lõuenditele nende andekate ja ajatute Hollywoodi filmitähtede karismat,“ sõnas kunstnik.

Maalimine ei ole aga Grete ainus hobi. Ta on 2019. aastal nii Nõmme kui ka Tallinna aasta õpilase tiitli pälvinud noor aktiivne ja sõnaosav kirjutaja, kes juba aastaid avaldab oma lugusid internetiavarustes. Väiksest peale on ta mänginud mitut muusikainstrumenti ja arendanud oma lauluhäält, noppinud võite lauluvõistlustel, laulnud mitme koori koosseisus laulupidudel ning olnud ka Nõmme IV laulu- ja tantsupäeva päevajuht.

Maalimiseni jõudis Grete alles neli aastat tagasi, enne oli talle südamelähedasem hoopis keraamika.

Näitust saab Nõmme Majja vaatama tulla: E kl 8.15–18, T–N kl 8.15–17 ja R kl 8.15–16.00

Head Uudised GoodNews