1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Alar Karis on visiidil Slovakkias
President Alar Karis on visiidil Slovakkias

President Alar Karis on visiidil Slovakkias

Vabariigi President Alar Karis on täna ja homme ametlikul visiidil Slovakkias, tähistamaks Eesti ja Slovakkia vaheliste diplomaatiliste suhete sõlmimise 30. aastapäeva. President Karis kohtub Košices Slovakkia presidendi Zuzana Čaputovága ja peaministri Eduard Hegeriga.

Kohtumiste keskmes on Eesti ja Slovakkia kahepoolsed suhted, koostöö tihendamine ja kogemuse jagamine eelkõige digitaliseerimise, hariduse ja turismi valdkonnas. Veel kõneletakse partnerlusest Euroopa Liidus ja NATOs ning NATO Vilniuse tippkohtumist silmas pidades heidutushoiaku ning kaitsekulutuste tõstmisest.

Seoses Venemaa agressioonisõjaga räägitakse Ukraina igakülgsest toetamisest ja Venemaa vastaste sanktsioonidega jätkamisest. Arutatakse ka sõjakuritegude rahvusvahelise tribunali loomist ning Ukraina taastamisega seotud küsimusi.

Košice on suuruselt teine Slovakkia linn, mis saanud riigi digiinnovatiooni keskuseks ning alates Venemaa agressioonisõja algusest Ukrainas kujunes linn põhiliseks sõjapõgenike vastuvõtukeskuseks ja humanitaarabi andmise sõlmpunktiks.

President Karis külastab ka Košice loomelinnakut Civitta.

Riigipea naaseb Eestisse kolmapäeva õhtul.

Head Uudised GoodNews