1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kaljulaid ESTO avamisel: peame mõtlema ja käituma kui üleilmne rahvas
President Kaljulaid ESTO avamisel: peame mõtlema ja käituma kui üleilmne rahvas

President Kaljulaid ESTO avamisel: peame mõtlema ja käituma kui üleilmne rahvas

„Täna on Eesti riik, mis on oma kodanikele alati ja igal pool kättesaadav. E-riik on kõige parem vahend globaalse rahvusluse edendamiseks ja alalhoidmiseks. Seega peame vaba rahvana mõtlema ja käituma kui üleilmne rahvas,“ lausus president Kersti Kaljulaid tänasel ESTO avakontserdil.

Riigipea sõnul peame tegutsema nii, et eestlus ületaks riigipiire ja maailmameresid ning et tunneksime end ühise rahvana kõikjal laias ilmas. „Selleks on meie eestlus avatud ja rõõmsameelne, ühte toov ja ühes hoidev. Me ei pea ise looma uusi piire ning rajama uut raudset eesriiet, mis meie rahvast üksteisest eraldab,“ lausus president Kaljulaid.

Riigipea sõnul oleme kõik eestlased, ükskõik kas elame Räpinas või Emmastes või hoopis Helsingis või Montrealis. „ESTO sündis vajadusest koos olla ja oma juuri hoida nendel pikkadel aegadel, kui kodumaa oli raudse eesriide taga. Seekord tuleb ESTO taas ka „koju“, Eestisse. Ehk muutub see uueks traditsiooniks, et eestlased üle ilma tulevad vähemalt iga viie aasta järel kodumaale kokku, et eestlust hoida ja üheskoos Eesti vabadust tähistada,“ lausus president Kaljulaid.

Head Uudised GoodNews