1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid külastab Harjumaad ja Ida-Virumaad
President Kaljulaid külastab Harjumaad ja Ida-Virumaad

President Kaljulaid külastab Harjumaad ja Ida-Virumaad

President Kersti Kaljulaid külastab kahe päeva jooksul kahe maakonna kohalikke ettevõtteid, kohtub Narva elu eestvedajate ja tehnoloogiahariduse edendajatega.

Täna on riigipea Harjumaal, kus külastab piimakarjakasvatusega tegelevat Remmelgamaa talu, Kuusalus asuvat ettevõtet Balti Spoon ja Viinistu kunstimuuseumit.

Neljapäeval siirdub president Ida-Virumaale, kus kohtub hommikul Narva Kolledžis direktori Marek Sammuli ja Narva linnapea Katri Raigiga. 20. mail tähistatakse ka ligipääsetavusepäeva ja just sellesisulise vabaõhuarutelu peab riigipea maha koos Narva linnajuhtidega. Ta kohtub ka noortega programmist Spin, mis on ainulaadne riskinoortele suunatud arenguprogramm, kus jalgpall on kesksel kohal.

Lisaks annab president Kaljulaid maakonnavisiidi käigus üle Garage 48 Narva kogukonnahäkatoni auhinnad parimatele ideedele ja osaleb Jõhvi tehnoloogiakooli seminaril, kus räägib kooli nõukogu esimehe Taavet Hinrikusega haridusmaastiku ja tehnologoogiasektori arengust ning ka tulevikuvajadustest.

Päeva jooksul külastab ta ka Ida-Virumaa ettevõtteid: metallitööstust Hanza Mechanicsit ja betoontoodetetehast Liisbet Investi.

Head Uudised GoodNews