1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kaljulaid nimetas ametisse kuus kohtunikku
President Kaljulaid nimetas ametisse kuus kohtunikku

President Kaljulaid nimetas ametisse kuus kohtunikku

President Kersti Kaljulaid nimetas täna ametisse kaks uut kohtunikku ringkonnakohtusse ja neli maakohtusse.

Anneli Alekand asub lahendama tsiviilasju ja Olga Dorogan süüteoasju Viru Maakohtus. Triin Harak siirdub Tartu Maakohtu Valga kohtumajja arutama tsiviilasju. Kädi Sacik-Korn asub Harju Maakohtus lahendama tsiviilasju. Kohtunikud Gea Lepik ja Neve Uudelt siirduvad tööle Tallinna Ringkonnakohtu tsiviilkolleegiumisse.

„Hea meel on tõdeda, et kohtunikuks kandideerimine ei ole teie jaoks olnud ootamatu otsus, vaid selleni on samm sammult viinud teie eelnev tööelu. Mõned teist on näinud kohtunikutöö muresid ja rõõme tema abilisena, samuti kohtusaalis teise laua taga istuva advokaadi ja prokurörina. Seda enam tuleb tunnustada teie valikut kohtunikutalaari kandmise kasuks. Märkimata ei saa jätta, et mitmed teist on andnud olulise panuse õigusteaduse arengule ja üliõpilaste õpetamisele, löönud kaasa kaitseliidus ja olnud tugiisikuks abi vajavale lapsele. Loodan, et leiate selleks ka edaspidi aega ja vaimujõudu,“ ütles riigipea ametisse nimetamisel.

„Kohtupidamine on raske, stressirohke ja palju energiat nõudev töö. Tuleb leida õige tasakaal riigi ja üksikisiku huvide vahel. Peate otsustama inimsaatuste ja ka suurte varaliste väärtuste üle. Soovin teile jõudu tööpingele vastu pidamiseks, teravat sulge ja õiglast meelt otsuste tegemisel,“ lisas president.

Head Uudised GoodNews