1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kaljulaid Okasel: tänu reservistide valmidusele on Eesti kaitstud
President Kaljulaid Okasel: tänu reservistide valmidusele on Eesti kaitstud

President Kaljulaid Okasel: tänu reservistide valmidusele on Eesti kaitstud

President Kersti Kaljulaid ütles eile hommikul Kaitseväe keskpolügoonil, et lisaõppekogunemine Okas 2019 demonstreerib taaskord Eesti reservarmee efektiivsust ja lahinguvalmidust.

President Kaljulaidi sõnul on Eesti kaitsevõime jaoks kriitilise tähtsusega reservarmee väga kiire ja lühikese etteteatamisajaga mobiliseerimine. „Sedalaadi õppused on üliolulised, sest raske on leida efektiivsemat ja realistlikumat moodust meie reservarmee ja mobilisatsioonisüsteemi reageerimiskiiruse testimiseks. Tänan nii kiirelt kohale ilmunud reservväelasi kui ka nende tööandjaid ja lähedasi mõistva ja toetava suhtumise eest. Tänu meie reservväelaste valmidusele on Eesti alati kaitstud,“ ütles president Kaljulaid.

Kaitseväe keskpolügoonil tutvustasid 1. jalaväebrigaadi staabiülem kolonelleitnant Antti Viljaste ja 61. tagalapataljoni ülem kolonelleitnant Indrek Lilleorg riigipeale õppuse ja reservüksuste formeerimise senist kulgu. Samuti väisas president maastikul 61. tagalapataljoni erinevaid allüksusi, jälgis lasketiirus laskmisi ning vestles õppusele tulnud reservväelastega.

Riigipea märkis, et Okas 2019 on senistest lisaõppekogunemistest kõige suurem ja samas ka kõige keerukam. „Hea ja kindel tunne on näha, et kogu süsteem toimib sujuvalt ja efektiivselt vaatamata sellele, et ei kaitseminister, kaitseväe juhataja ega ka 1. jalaväebrigaadi ülem ei viibi parajasti riigis,“ sõnas Kaljulaid.

Lisaõppekogunemise Okas 2019 eesmärk on valmiduskontroll, mille käigus kontrollitakse riigikaitse käsuahela toimimist valitsuse otsuste langetamisest kuni reservväelaste kogunemiseni. Valitsuse otsusega kutsutakse teenistusse 61. tagalapataljon ja 23. jalaväepataljon. Kokku on lisaõppekogunemise kutse saanud üle 2200 reservväelase.

Head Uudised GoodNews