1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Karis kohtumisel Šveitsi riigipeaga: meil on tahe selgemini reguleerida ELi ja Šveitsi vahelisi reegleid
President Karis kohtumisel Šveitsi riigipeaga: meil on tahe selgemini reguleerida ELi ja Šveitsi vahelisi reegleid

President Karis kohtumisel Šveitsi riigipeaga: meil on tahe selgemini reguleerida ELi ja Šveitsi vahelisi reegleid

President Alar Karis kohtus Kadriorus Šveitsi riigipea Viola Amherdiga, kes viibis oma presidentuuri esimesel välisvisiidil. „Eesti ja Šveits on sarnaste väärtustega partnerid. Mõlemad leiame, et on võimalik ja vajalik paremini reguleerida Euroopa Liidu ja Šveitsi suhteid, eriti siseturgu puudutavat reeglistikku, see annaks EL-i ja Šveitsi kodanikele vastastikku paremaid võimalusi koostööd veelgi tihendada. Loodan, et uue koostööraamistiku kokkuleppe läbirääkimisi saab alustada juba lähiajal,“ ütles president Karis kohtumisel oma Šveitsi kolleegiga.

„Eesti ja Šveits on aktiivsed rahvusvahelise õiguse eestkõnelejad, toetame Ukrainat paljudes eri valdkondades ja see peab kindlasti jätkuma. Toetame igati president Zelenskõi algatatud rahuprotsessi, tervitame Šveitsi otsust võõrustada rahuprotsessi tippkohtumist,“ rõhutas president Karis kohtumisel Šveitsi riigipeale, kes ühtlasi on ka kaitseministri ametis.

President Karis tõi positiivse koostöö näitena esile Šveitsi ja Eesti vahel allkirjastatud rahastuskokkuleppe, millega toetatakse Eestis lõimumist ja liigirikkuse programmi. „Šveitsi panus on oluliselt abiks Ukrainast pärit sõjapõgenike koolitusprogrammides, millega oleme juba alustanud. Liigirikkuse programmi raames töötatakse välja uudsed seirelahendused,“ märkis president Karis.

Head Uudised GoodNews