1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis osales Tartus Kaitseväe Akadeemia ja Balti Kaitsekolledži lõpuaktustel
President Karis osales Tartus Kaitseväe Akadeemia ja Balti Kaitsekolledži lõpuaktustel

President Karis osales Tartus Kaitseväe Akadeemia ja Balti Kaitsekolledži lõpuaktustel

President Alar Karis õnnitles Tartus Kaitseväe Akadeemia põhikursuse ja keskastme kursuse lõpetajaid ning andis neile sel puhul üle sõjaväelised auastmed.

President Karis tervitas värskeid nooremohvitsere Eesti kaitseväe ohvitserkonna uute liikmetena. „Oma väärtushinnangud ja südikuse olete saanud kaasa kodust, ning oma tarkused ja teadmised siitsamast õppeasutusest. Eelseisev teenistus Eesti kaitseväes tõotab anda teile ka selle kõige olulisema – eneseteostuse ja tänuväärse teadmise, et olete teinud Eesti kindlamaks ja paremaks paigaks,“ ütles riigipea oma sõnavõtus.

Oma väärtushinnangud ja südikuse olete saanud kaasa kodust, ning oma tarkused ja teadmised siitsamast õppeasutusest. Eelseisev teenistus Eesti kaitseväes tõotab anda teile ka selle kõige olulisema – eneseteostuse ja tänuväärse teadmise, et olete teinud Eesti kindlamaks ja paremaks paigaks.

Vabariigi Presidendi sõnul vajab Eesti kaitsevägi tugevaid meeskonnajuhte, kes näevad iga oma meeskonnaliikme tugevusi ning panevad need oskuslikult teineteist täiendavalt ühise eesmärgi nimel tööle. „Tuleb panna tööle kõik need moodsad relvasüsteemid, mis järgnevatel aastatel kaitseväe relvastusse saabuvad; tuleb hoida kõrgel meie kaitsevalmidust; vedada eest nii Eesti enda kui ka NATO kaitseplaanide täiustamist ja läbiharjutamist; ning tuleb järjepidevalt vormida meie ajateenijatest oskuslikud ja kõrge kaitsetahtega reservväelased,“ loetles riigikaitse kõrgeim juht.

Foto: Ardi Hallismaa/Eesti Kaitsevägi

President Karis külastas veel 25. tegevusaastat tähistavat Balti Kaitsekolledžit ning arutas õppeasutuse käekäiku kolledži ülema, brigaadikindral Alvydas Šiuparisega. Riigipea osales ka kaitsekolledži lõpuaktusel, kus seekord said diplomi rekordarv 99 kursuslast 19 erinevast NATO liitlas- või partnerriigist, nii Euroopast kui ka kaugemalt.

Head Uudised GoodNews