1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. PROMFEST TUTVUSTAB! Anu Lamp toob festivalilavale surematu “Traviata” kaasaegses kuues
PROMFEST TUTVUSTAB! Anu Lamp toob festivalilavale surematu “Traviata” kaasaegses kuues

PROMFEST TUTVUSTAB! Anu Lamp toob festivalilavale surematu “Traviata” kaasaegses kuues

Anu LampPärnu Rahvusvaheline Ooperimuusika Festival PromFest toob lavale Giuseppe Verdi “Traviata”, mille peaosades näeb Klaudia Taevi konkursi võitjaid ning mis jätkab traditsiooni, kus lavastajana saab oma visiooni ooperilavale lavale tuua inimene, kelle jaoks on ooperi lavastamine esmakordne kogemus.

“Traviata” lavastab armastatud Eesti näitleja, lavastaja ja õppejõud Anu Lamp, muusikajuht ja dirigent on Erki Pehk, kunstnik Madis Nurms, valguskunstnik Margus Vaigur ning koreograaf Ingmar Jõela. Peaosades astuvad üles tenor Alex Kim Lõuna-Koreast ja sopran Anna Denisova Venemaalt. “Traviata” valmib koostöös Kaunase Riikliku Muusikateatriga.

Anu Lamp on öelnud, et soovib “Traviatat” lavastada autoritruult. “Meie lavastus peaks kõnelema meie kaasajast. Ja me oleme selles mõttes ka autoritruud, sest Verdi soovis omal ajal, et “Traviata” oleks kaasaegne tükk ning kõnetaks kaasaegset publikut. Ning nii nagu Verdil, nii ka meil võidab armastus surma,” võtab Anu Lamp lavastuse konseptsiooni lühidalt kokku.

PromFesti raames etendub “Traviata” kahel korral  — 5. mail kell 19 Vanemuise väikeses majas ja 9. mail kell 19 Pärnu Kontserdimajas. Samuti saab PromFesti “Traviatat” näha 8. augustil Birgitta Festivalil ning detsembris Leedus Kaunase Riiklikus Muusikateatris.

Traviata

Tänavune Pärnu Rahvusvaheline Ooperimuusika Festival PromFest toimub 5.-12. mail. Festivali raames toimub X Klaudia Taevi nimeline Rahvusvaheline Noorte Ooperilauljate konkurss, lisaks mitmed kontserdid ja meistriklass lauljatele. 8. mail loodetakse publiku silme all püsitatada Guinnessi maailmarekord, kui Schuberti “Ave Maria” kõlab järjepanu vähemalt 25 konkursil osaleva laulja esituses. Seekordse festivali avagala on suurejoonelisem kui kunagi varem — PromFesti Tähtede Galal esinevad varasemate konkursside võitjaid, kellest tänaseks on sirgunud rahvusvaheliselt hinnatud ooperitähed.

Festivali korraldab MTÜ PromFest. Peamised koostööpartnerid on Pärnu Linnavalitsus, Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvusringhääling ja Pärnu Kontserdimaja.

Piletid etendustele ja kontsertidele on müügil Piletimaailma ja Piletilevi müügikohtades. Kuni 14. veebruarini kehtib piletitele sõbrapäevahind!

Detailsem info festivalisündmuste kohta täieneb kodulehel jooksvalt.

Head Uudised GoodNews