1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Pühapäeval algab Tallinna Kammerteatris jõuluhooaeg, kus on vaatamist nii lastele kui ka täiskasvanutele
Pühapäeval algab Tallinna Kammerteatris jõuluhooaeg, kus on vaatamist nii lastele kui ka täiskasvanutele

Pühapäeval algab Tallinna Kammerteatris jõuluhooaeg, kus on vaatamist nii lastele kui ka täiskasvanutele

Maks ja Moorits Õisus
Maks ja Moorits Õisus

Hooaja avab lustlik lugu kahe marakrati koerustükkidest. Tegemist on Wilhelm Busch ülipopulaarse lasteraamatu Maks ja Moorits põhjal valminud instseneeringuga, mille on lavale seadnud Andres Lepik.

„Meie eesmärk on näidata tänapäeva ehk veidi liigagi vati sees kasvanud ning keeldude-käskudega kammitsetud lastele ja lastevanematele, millised olid koerustükid vanasti. Siis kui meie vanaemad ja vanaisad väikesed olid. Need ei olnud alati süütud naljakesed vaid ikka mõnusalt rammusad vembud. Lõpeb kõik muidugi hästi ja naerda saab nii laps kui lapsevanem, vanavanematele on aga kohtumine oma lapsepõlve kangelastega aga nostalgiline,“ lubab lavastaja Andres Lepik. “Kes Karlssoni ja preili Soku tembutamistest lugu peavad, nendele meeldib kindlasti ka Maks ja Moorits”.

Maks ja Moorits
Maks ja Moorits

29. novembri kella 12-ne etendus on eriline, sest siis saab vaataja näha, kuidas toimub etenduse viimane lihv ja millised on lavastaja ning näitlejate vaheline dialoog enne etenduse lõplikku valmimist. Vaatajal on võimalus kaasa rääkida ja oma arvamust avaldada. “Mäletan, et lapsena mõtlesin alati põnevusega, et kuidas nad seda näidendit teevad. Laval on valmis tükk, aga kuidas selleni jõutakse, see tundus palju huvitavam. Nüüd on seda võimalik näha. Tegemist on omamoodi eksperimendiga. Ka meid, näitlejaid huvitab, kuidas vaataja tüki valmimisele kaasa elab.”

Maks ja Moorits etendub Tallinna Kammerteatris samal päeval veel kell 15.00 ning 13 ja 20. detsembril. Maksi ja Mooritsat mängivad Andres Tabun  ja Tarvo Vridolin, ülejäänud rollides – möldrist kuni lesknaise ja korravalvurini on tegev Andres Lepik.

Punamütsikesed
Punamütsikesed

Teine lavale jõudev jõuluetendus on aga mõeldud üllatuseks täiskasvanutele. Tegemist on tuntud vendade Grimmide muinajutuga Punamütsike, mis on aga oluliselt muudetud ning ühe Punamütsikese asemel on neid laval kaks.  Kogu süžeeliin on muinasjutust tuttav, kuid tegevus on toodud tänapäeva koos kõigi kaasaegse perekonna ja ühiskonna probleemidega. Kas ja kuidas kook ning marjajook vanaemani jõuavad, seda näeb Kammerteatris 1, 13. ja 20. detsembril kell 19.00. Pettuma ei pea, sest tulemata ei jää ei hunt, vanaema ega ka jahimees.

Etendus on mõeldud neile, kes peavad lugu vahedast ja vaimukast naljast.

Mõlemad etendused toob lavale Teater Karahvin.   Info Kammerteatri kodulehel ja Piletilevis.

Head Uudised GoodNews