1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. PUUPÄEVAD SAGADIS! Sagadi puupäevad tutvustavad puuseeni, puuhoroskoopi ja mullaosakese teekonda
PUUPÄEVAD SAGADIS! Sagadi puupäevad tutvustavad puuseeni, puuhoroskoopi ja mullaosakese teekonda

PUUPÄEVAD SAGADIS! Sagadi puupäevad tutvustavad puuseeni, puuhoroskoopi ja mullaosakese teekonda

korvipunumine
Foto: Krista Keedus

Sel nädalavahetusel, 1. ja 2. augustil toimuvad RMK Sagadi metsakeskuses puupäevad. Mitmekülgse programmiga tasuta kogupereüritus keskendub tänavu seentele ja üllatab mitme uue atraktsiooniga.

RMK Sagadi metsakeskuse juhataja Krista Keeduse sõnul on tänavune vihmane suvi meelitanud välja põnevaid puuseeni. „Looduskooli seenetoas jagame teadmisi, mida saab teha seentega, mis süüa ei sünni. Igaüks saab seenepaberist meisterdada kauneid kaarte, lahendada seenesoki mõistatust ja minna seeneriiki mikromatkale,“ lisas Keedus.

Uudse võimalusena saab tänavustel puupäevadel läbi käia mullaosakese avastusrada. „See on nutiseadmega läbitav rada-otsimismäng – üks mitmest põnevast nutikast avastusrajast Eesti eri paigus, mille kohta leiab rohkem infot veebikeskkonnast avastusrada.ee,“ tutvustas Krista Keedus. Lustakaid teadmisi pakub puuhoroskoop, mis põhineb druiidide horoskoobil ning võimaldab teada saada, milline on sinu sünniajale vastav puu- või põõsaliik.

Traditsiooniliselt on kõigil puupäevade külastajatel võimalus mõisapargi tiigil parvetada. Meisterdamisõuel saavad huvilised punuda laastukorve ning valmistada nahast ehteid. Samuti saab tutvuda nii vanade kui ka moodsa aja puu- ja metsatööriistadega ning neid ise proovida. Üle paljude aastate demonstreerib oma meisterlikkust legendaarne puuskulptor Urmas Rauba.

Puupäevad pakuvad lustimisrõõmu ja huvitavaid ettevõtmisi ka kõige väiksematele. Lisaks hobukaarikuga sõitmisele saab Tiiu Tagametsa juhendamisel meisterdamisõues nokitseda ja dendropargis oma osavuse proovile panna käbiviskevõistlusel.

Sel aastal juba 12. korda korraldatavad puupäevad toimuvad Sagadi mõisakompleksis laupäeval ja pühapäeval kell 11-17. Üritus on kõigile tasuta.

Head Uudised GoodNews