1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Raekoja platsi jõulupuul süttis esimene advendiküünal
Raekoja platsi jõulupuul süttis esimene advendiküünal

Raekoja platsi jõulupuul süttis esimene advendiküünal

Pühapäeval süüdati Raekoja platsi jõulupuul traditsiooniline advendiküünal. Küünla süütasid Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Tallinna praost Jaan Tammsalu.

“Praegu on meil küll mask ees, aga meie süda, meie hing ei pea maski kandma ja me saame alati soojust ja rõõmu teistega jagada. Ja jagatud rõõm on alati sügavam, jagatud õnn on alati suurem. Ma soovin kõigile imelist advendiaega,” rääkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart pühapäeval Raekoja platsil advendiküünla süütamisel, vahendas Pealinn.

“Tänavu on advent natuke teistmoodi kui traditsiooniliselt. Aga mis on minu arvates alati aktuaalne, need on meie ootused järgmise aasta suhtes. Ootused, et tuleb imeline aeg ja see kindlasti tuleb, kui me ise seda soovime,” ütles Kõlvart. “Ja ma olen kindel, et ja isegi kui tulevad keerulised ajad, me saame hakkama.”

Tallinna praost Jaan Tammsalu selgitas, et esimene advent on algus ühele neljanädalasele perioodile, kus on mõistlik rahulikult jõulude poole liikuda, nii et märkaks sellel teel ka enda kõrvalolijaid. “Et sa ei pea neid enesestmõistetavaks, et sa oled tänulik. Ja on mõistlik sellel teel rahulikult liikudes vaadata ka ülespoole ja uskuda, et ka selles keerulises segases maailmas on keegi, kes hoiab ja valvab ja kes võib, nii nagu meie võime süüdata küünlaid, võib süüdata meie südametes tuld, armastust ja soojust.”

Tammsalu soovis kõigile advendiajal leidlikkust inimsuhetes ja Jumalaga suheldes.

Head Uudised GoodNews