1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ANNA TAGASISIDET | Rahvastiku ja sidusa ühiskonna arengukava ootab tagasisidet
ANNA TAGASISIDET | Rahvastiku ja sidusa ühiskonna arengukava ootab tagasisidet

ANNA TAGASISIDET | Rahvastiku ja sidusa ühiskonna arengukava ootab tagasisidet

Rahvastikuministri ja kultuuriministri koostöös on valminud rahvastiku ja sidusa ühiskonna arengukava 2021-2030 koostamise ettepanek. Kuni 17. juunini kestab avalik konsulteerimine, mille käigus on kõigil võimalik esitada arvamusi ja kommentaare valminud dokumendile.

„Eesti elujõulisuse tagab kestlik rahvastik ja sidus ühiskond. Kultuuriministeerium ja Siseministeerium on teinud koostööd selle nimel, et luua alusdokument, mille eesmärgid aitavad seda saavutada. Nüüd ootame tagasisidet kõikidelt kodanikelt ja organisatsioonidelt, kellele on kestlik rahvastik ja lõimumine südamelähedane, et saada parim ja kõiki arvestav arengukava järgmiseks kümneks aastaks,“ ütles Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman.

„Arengukava hõlmab sündimust toetava perepoliitika kujundamist, et meie lapsevanematel oleks hea järelkasvu eest hoolitseda. Samuti eestluse hoidmist võõrsil ja meie inimeste tagasipöördumist. Ka Eestis elavate välismaalaste tõhusat kohanemist ja lõimumist meie ühiskonda ning osalust ühises keele- ja inforuumis. Lisaks käsitletakse kogukondliku tegevuse ning kodanikuühiskonna arengut, kuna ühistegevus on alati olnud ja jääb oluliseks osaks eestluse elujõust ka tulevikus,“ ütles Siseministeeriumi rahvastiku-, kodanikuühiskonna- ja perepoliitika asekantsler Raivo Küüt

Dokumendiga on võimalik tutvuda Valitsuse Eelnõude Infosüsteemis. Arengukava koostamise ettepanekus selgitatakse arengukava koostamise vajadust ja eesmärki, antakse ülevaade valdkonna hetkeolukorrast, olulisematest lahendamist vajavatest probleemidest, esialgne hinnang valdkonna arengukava rakendamisega kaasnevale eeldatavale mõjule ning kirjeldatakse arengukava koostamise juhtimise protsessi, sealhulgas arengukava koostamise ajakava.

Allikas: siseministeerium.ee

Head Uudised GoodNews