1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Rahvaülikoolide konverentsil võtavad sõna ministrid ja TA president
Rahvaülikoolide konverentsil võtavad sõna ministrid ja TA president

Rahvaülikoolide konverentsil võtavad sõna ministrid ja TA president

Reedel, 10. septembril toimub rahvaülikoolide konverents, mis kutsub kaasa mõtlema vabahariduse rollist elukestvas õppes ja rahvaülikoolide kasutamata potentsiaali üle.

Esimest korda toimuv konverents kannab pealkirja „Rahvaülikoolide kasutamata potentsiaal – like’e on piisavalt, aga kuidas edasi?“. Rahvaülikoole küll teatakse ja tuntakse, kuid ainuüksi sellest jääb väheks. Vabahariduse rolli elukestvas õppes hetkel ei teadvustata.

“Oma esimesel ühisel konverentsil tutvustamegi rahvaülikoolide tegevust ja arutleme, kas ja kuidas vabahariduses osalemine aitab meil tegelikult kõigis oma elurollides, sealhulgas töös paremini hakkama saada,” leiab konverentsi peakorraldaja Hannelore Juhtsalu. “Rahvaülikool võiks Eestis olla niisama laialt tuntud ja tunnustatud kui Põhjamaades, seda nii igal sügisel õppimisvõimalusi otsivate täiskasvanute kui ka meie riigi silmis.”

Rahvaülikoolide konverentsil võtavad teiste seas sõna haridus- ja teadusminister Liina Kersna, kultuuriminister Anneli Ott, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere ja Tartu Ülikooli Raamatukogu direktor Krista Aru.

Head Uudised GoodNews