1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Raimond Kaljulaid: toetus Ukrainale ei tohi väheneda
Raimond Kaljulaid: toetus Ukrainale ei tohi väheneda

Raimond Kaljulaid: toetus Ukrainale ei tohi väheneda

NATO Parlamentaarse Assamblee aastaistungil Kopenhaagenis 6.-9. oktoobrini käsitletakse NATO kollektiivkaitse igakülgset tugevdamist, kaitsetööstuse arendamist, Ukraina jätkuvat toetamist ja Läänemerel julgeoleku tagamisega seotud küsimusi.

„Mõistagi on meie jaoks NATO tulevikku silmas pidades kõige olulisem küsimus NATO kollektiivkaitse igakülgne tugevdamine, arvestades eelkõige Venemaast tulenevat ohtu liikmesriikidele, mille oluliseks komponendiks on ka kaitsetööstuse areng. Rõhutame loomulikult ka Rootsi liikmelisuse kiire ratifitseerimise vajadust, mis väga tähtis Läänemere äärsete riikide julgeoleku tagamiseks ning samuti Ukraina sõjalise abistamisega jätkamise tähtsust,“ ütles Eesti delegatsiooni juht Raimond Kaljulaid.

Kaljulaid toonitas, et toetus Ukrainale ei tohi väheneda ja seetõttu peame koos liitlastega suurendama Ukrainale sõjalise, majandusliku ja humanitaarabi andmist. Ta lisas, et samuti peame toetama Ukrainat riigi sõjajärgsel ülesehitamisel ja teel Euroopa Liitu ja NATOsse.

Kopenhaagenis toimuval NATO Parlamentaarsel Assambleel on aastaistungi raames Eesti delegatsioonil kavas kohtumised Taani ja Saksamaa NATO PA delegatsioonidega, samuti kohtumine Põhjamaade ja Balti riikide koostöö (NB8) delegatsioonijuhtide vahel.

NATO Parlamentaarse Assamblee (PA) aastaistungil osalevad peale delegatsiooni esimehe Raimond Kaljulaidi veel delegatsiooni liikmed Urmas ReinsaluMarko MihkelsonMeelis Kiili ja Jüri Ratas.

  • NATO PA täiskogu istungi eel toimuvad laupäeval ja pühapäeval arutelud assamblee komiteedes.
  • Kaljulaid on kaitse- ja julgeolekukomitee liige, Reinsalu demokraatia- ja julgeolekukomitee liige, Mihkelson poliitikakomitee liige, Kiili teadus- ja tehnoloogiakomitee liige ning Ratas majandus- ja julgeolekukomitee liige.
Head Uudised GoodNews