1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Rakvere linnapeana jätkab Triin Varek, abilinnapeaametis alustab Laur Kaljuvee
Rakvere linnapeana jätkab Triin Varek, abilinnapeaametis alustab Laur Kaljuvee

Rakvere linnapeana jätkab Triin Varek, abilinnapeaametis alustab Laur Kaljuvee

Rakvere linnas sõlmisid koalitsioonilepingu Isamaa ja Keskerakond, kes olid linnajuhtimisse kaasatud ka kahel eelneval aastal.

Koalitsioonilepingu kohaselt täidab Isamaa erakond volikogu esimehe ja kaks abilinnapeakohta ning mittekoosseisulise linnavalitsuse liikme koha. Keskerakond täidab linnapea- ja abilinnapeakoha ning volikogu aseesimehe koha.

Linnapeana jätkab Triin Varek, abilinnapeaametit hakkab pidama seni ettevõtluses tegutsenud Laur Kaljuvee. Volikogu aseesimehe nimi saab avalikuks selle nädala jooksul. “Meil on olnud Isamaaga tulemuslik ja osapooli austav koostöö. Koalitsioonilepingu sõlmimine oli asjade loomulik käik,” lausus Triin Varek. “Mul on hea meel, et saame ellu viia mitmeid Keskerakonna valimislubadusi, nagu sünni- ja ranitsatoetuse tõstmine. Samuti võimaldame tasuta hommikuputru linna lastele hoius, aias ja koolis, korrastame haridusasutuste hooned ja võimaldame tasuta bussisõidu linlastele alates 65. eluaastast. Meie jaoks on oluline, et on tagatud stabiiline linna areng ja juhtimine. Selle nimel ka tööd jätkame.”

Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Laur Kaljuvee hakkab abilinnapeana kureerima noorsootöö ning haridus- ja kultuurivaldkonda. “Tegemist on vastutusrohke väljakutsega, aga noorte eest seismine on mulle hingelähedane teema ja see ametikoht loob võimaluse kodulinna arengusse vahetult panustada. Noored väärivad paremaid arengu-, õpi- ja töövõimalusi. Loodav koalitsioon selle eest ka seisab. Meil on laual reaalsed võimalikud lahendused noorte väljarände leevendamiseks. Rakverest peab saama noortele atraktiivne paik end teostada nii haridust, tööelu kui ka kultuurivaldkonda silmas pidades,” sõnas Laur Kaljuvee.

Triin Vareki ja Laur Kaljuvee asendusliikmetena pääsevad Rakvere linnavolikogusse Erika Bauer ja Viivika Roostar.

Head Uudised GoodNews