1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Raoul Kurvitza kontsert
Raoul Kurvitza kontsert

Raoul Kurvitza kontsert

Raoul Kurvitz

1. veebruaril kell 20.00 toimub Kumu auditooriumis Raoul Kurvitza kontsert, millele eelneb sisehoovis kunstniku personaalnäituse uusima, 12 meetri kõrguse installatsiooni „Veel rongidest” avamine. Piletid hinnaga 3 eurot on müügil tund enne kontserti kohapeal.

Kumus toimuval kontserdil esitab Raoul Kurvitz oma soololoomingut ja astub samas üles erinevates koostööprojektides, näiteks ansambliga Ultramelanhool, milles mängib ka tema poeg Robert Kurvitz. Kontsert kestab vaheaegadeta ca 1,5 h.

Kontsert algab pärast Kumu sisehoovis asuva installatsiooni „Veel rongidest” tutvustamist. Kurvitza uusim mastaapne installatsioon valmis spetsiaalselt selleks näituseks. 12 meetri kõrguse topeltspiraalikujulise installatsiooni püstitamiseks on kasutatud mitutsada vana raudteeliiprit. Ehitises on ka helitaust.

Viimastel aastatel on kunstnik Raoul Kurvitz olnud tegev ka muusikuna, mänginud trumme koosseisus Ultramelanhool ning hakanud ühtlasi ka laulma. 2011. aastal ilmus Kurvitzal album „Forbidden to Sing”. Varasemalt on Kurvitz olnud trummar ansamblites Reval ja Aeg.

18. jaanuaril 2013 avas Raoul Kurvitz Kumu kunstimuuseumis mahuka personaalnäituse, kus on väljas paremik tema senisest loomingust. Eksponeeritud on installatsioonid,performance’id, maalid ja objektid 1980. aastate lõpust tänaseni. Näitus tutvustab valikuliselt ka Kurvitza video- ja muusikaloomingut.

Näitus „Raoul Kurvitz” on Kumu kunstimuuseumis avatud 21. aprillini 2013.

Head Uudised GoodNews