1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. AEG TEGUTSEDA ON NÜÜD I Reinsalu Poola kolleegile: peame piirama Venemaa kodanike ELi reisimise võimalusi
AEG TEGUTSEDA ON NÜÜD I Reinsalu Poola kolleegile: peame piirama Venemaa kodanike ELi reisimise võimalusi

AEG TEGUTSEDA ON NÜÜD I Reinsalu Poola kolleegile: peame piirama Venemaa kodanike ELi reisimise võimalusi

Välisminister Urmas Reinsalu viibis täna visiidil Poolas Varssavis, kus kohtus oma kolleegi Zbigniew Rauga, et arutada kahepoolset koostööd, Venemaa agressiooni Ukrainas ja agressioonikurjategijate vastutusele võtmist.

Samuti nädala alguses Kiievis viibinud Rauga Varssavis kohtudes keskendus ta Ukraina igakülgsele abistamisele ja kahepoolsete suhete tihendamisele.

Reinsalu lisas, et soovib veelgi edendada koostööd Ukrainas jõhkrat sõda jätkavale Venemaale agressiooni hinna tõstmisel, tuues välja ettepaneku piirata Venemaa kodanike Euroopa Liitu reisimise võimalusi seni, kuni Venemaa peab julma sõda Ukrainas. „Jätkame ettepanekute tegemist karmimate ja tõhusamate sanktsioonide kehtestamiseks. Aeg tegutseda on nüüd. Seitsmes sanktsioonipakett ei ole piisav,“ ütles Reinsalu. Ta lisas, et Venemaa peab hüvitama Ukrainas tekitatud kahjud ja selleks tuleks kasutada Venemaa külmutatud varasid.

Reinsalu tunnustas Poolat väsimatute jõupingutuste eest Ukraina abistamisel ning rõhutas, et oluline on tööd jätkata ja Venemaa agressioonikuritegude eest rahvusvaheliselt vastutama panna. „Meil on kohustus võtta vastutusele agressiooni organiseerijad,” sõnas Reinsalu.

Reinsalu kinnitas, et Eesti ja Poola kaitsekoostöö on väga tihe ja seda edendatakse ühiste regulaarsete õppustega. „Poola on üks aktiivsemaid panustajaid alliansi ja NATO idatiiva julgeolekusse ning Eesti on selle eest tänulik.“

Head Uudised GoodNews