1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rekordtase! Välisturistide arv saavutas tänavu oktoobriks rekordtaseme
Rekordtase! Välisturistide arv saavutas tänavu oktoobriks rekordtaseme

Rekordtase! Välisturistide arv saavutas tänavu oktoobriks rekordtaseme

lost-turist-1436356EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on Statistikaameti eile avaldatud ülevaate põhjal välisturistide ja nende ööbimiste arv tänavu esimese kümne kuuga jõudnud uue rekordini. Ühe põhjusena toob ta esile Eesti turismiettevõtete ühised jõupingutused Eesti sündmuste ja atraktsioonide tutvustamisel. Eelkõige lähiturgudel aitab kaasa ka Eesti järjekindel tutvustamine peresihtkohana.

Kõige rohkem aitas rekordtaseme saavutamisele kaasa Soome turistide ööbimiste lisandumine, aga ka Saksa, Leedu ja Läti turistide ööbimiste kasv.

„Soome majanduse väljavaated on sel aastal paranenud ja see ärgitab inimesi taas reisima. Tunnustust väärivad kogu Eesti turismisektori jõupingutused Eesti sündmuste ja atraktsioonide turundamisel. Näiteks on laevafirmad ja reisikorraldajad toonud turule uusi ja huvitavaid Eestiga seotud turismitooteid. Palju on lisandunud erinevaid kontserdi- ja sündmustepakette,“ ütles Tarmo Mutso. „Kõige selle tulemusel tajutakse Eestit huvitava sihtkohana ning oleme jätkuvalt soomlaste kõige populaarsem välisreisi sihtkoht.“

Arvuliselt teisel kohal oli 2016.a. oktoobris kasvu poolest Vene turg. Nii oli see ka septembris, kuigi aasta eelnevatel kuudel näitas Vene turistide arv tagasihoidlikke tulemusi. 2016.a. septembris kasvas majutatud Vene turistide arv 22% ja oktoobris 28%. Kahel eelneval aastal vähenes turism Venemaalt tunduvalt, kuid tänavu on esimese 10 kuu kokkuvõttes nende arv eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud 4,5%.

„Kuigi Vene turistide arv on kolmandiku võrra väiksem kui seni rekordilisel 2013.aastal, on rõõmustav, et tänavu oleme üle kahe aasta taas saavutanud mõningase kasvu. EAS on Eestit Venemaal pidevalt tutvustanud ja kuigi võimalused reisimisele kulutada on endiselt piiratud, on näha, et Eestil kui lähiriigil on kaugemate riikidega võrreldes mõnevõrra paremini õnnestunud Vene turiste meelitada, lisas Mutso.

Nii oktoobris kui ka septembris kasvasid kõige rohkem nende ööbimised Tallinnas. Nende tähtsuselt teises sihtkohas Ida-Virumaal on nende ööbimised tänavu samuti tunduvalt kasvanud (10 kuu kokkuvõttes koguni 12%). Ida-Virumaa oligi Eesti regioonidest esimene, kus Vene turistide arv taas kasvama hakkas – neid on seal lisandunud kõigil kuudel juba alates tänavu veebruarist. „Tõsi, kuna Venemaa turistid on endiselt hinnatundlikud, viibisid lisandunud Vene turistid seal lühemalt kui eelmisel aastal, kuid sellest hoolimata võib trendi positiivseks pidada. Ka Lääne-Virumaal on Vene turistide arv juba mitmel kuul kasvanud,“ kinnitas Mutso.

Statistikaameti teatel peatus Eesti majutusettevõtetes peatus 2016. aasta oktoobris 267 000 sise- ja välisturisti, mida oli 7% enam kui eelmise aasta samal kuul. Välis- ja siseturiste oli vastavalt 6% ja 8% rohkem kui 2015.a. samal ajal.

Head Uudised GoodNews