1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riigikogu esimehe tervitus emakeelepäeval: head emakeelepäeva tervele eesti rahvale ja eestlastele kogu maailmas!
Riigikogu esimehe tervitus emakeelepäeval: head emakeelepäeva tervele eesti rahvale ja eestlastele kogu maailmas!

Riigikogu esimehe tervitus emakeelepäeval: head emakeelepäeva tervele eesti rahvale ja eestlastele kogu maailmas!

Heade uudiste portaali soovib kõigile head emakeelepäeva ja avaldab riigikogu esimehe tervistuse täismahus.

Kallid emakeele sõbrad!

Oma esivanematelt pärisime emakeele, oma kultuuri ja riigi. Okupatsiooniaastatel võitlesime oma keele ja rahva hävitamise vastu. Teadsime, et emakeelt tuleb hoida, kaitsta ja arendada.

Emakeel ei ole meile kunagi tähendanud lihtsalt lugemist ja kirjutamist. Emakeel – see on meie identiteet, kultuur ja koosolemise rõõm. Ei tohi unustada, et ühe väikese rahva püsimajäämine sõltub eelkõige oma keele heast oskusest ja emakeelsest haridusest.

Nii nagu peame hoidma loodust ja metsi enda ümber, peame hoidma oma keelt. Eestlaste päris oma emakeel – eesti keel – on meie suurim põline väärtus. See on meie mälu ja riigi alustala. Sellele ehitame me täna ja homme oma ühist tulevikku.

Eesti on ainus riik maailmas, kus eesti keel on ametlik keel. Emakeel võiks olla ka aluseks ühisele mõttelaadile, mis peaks suunama meid ühistele tegudele.

Eelmisel aastal tähistasime eesti keele aastat, millega väärtustasime ühiselt eesti keelt kõigis tema avaldumisvormides. Läbi aasta toimusid erinevad eesti keelele pühendatud ettevõtmised.

Tänasel päeval on paslik avaldada tunnustust kõikidele nendele inimestele, noortele ja vanadele, kes panustasid eesti keele aasta toimumisse ja andsid sellega oma hindamatu panuse eesti keele kestmisse.

Head emakeelepäeva tervele eesti rahvale ja eestlastele kogu maailmas!

Henn Põlluaas

Head Uudised GoodNews