1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Riigikogu pikendas haiguspäevade hüvitamise korda
Riigikogu pikendas haiguspäevade hüvitamise korda

Riigikogu pikendas haiguspäevade hüvitamise korda

Riigikogu võttis tänase teise erakorralise istungjärgu teisel istungil vastu ühe seaduse.

Keskerakonna fraktsiooni algatatud töötervishoiu ja tööohutuse seaduse ning ravikindlustuse seaduse muutmise seaduse (725 SE) kohaselt pikeneb praegune ajutine haiguspäevade hüvitamise regulatsioon kuue kuu võrra, 30. juunini 2023.

Algselt nägi eelnõu ette praeguse regulatsiooni alaliseks muutmise, kuid sotsiaalkomisjon viis eelnõusse teise lugemise eel muudatuse, mille kohaselt pikeneb see tuleva aasta juuni lõpuni. 2021. aasta algusest kehtinud haigushüvitiste maksmise ajutise korra kohaselt on esimene haiguspäev töötaja omavastutusel, tööandja maksab hüvitist teisest kuni viienda ning Haigekassa alates kuuendast haiguspäevast. Varem maksis tööandja hüvitist neljandast kaheksanda päevani ja Haigekassa alates üheksandast päevast ning esimese kolme päeva eest töötaja hüvitist ei saanud.

Algatajate sõnul aitab muudatus piirata nakkus- ja viirushaiguste levikut, võimaldades inimestel haiguse korral sissetulekut kaotamata koju jääda ja end ravida. Muudatus nõuab Haigekassa eelarvest 16 miljonit eurot lisaraha.

Läbirääkimistel võtsid fraktsioonide nimel sõna Tõnis Mölder (KE) ja Priit Sibul (I).

Seaduse poolt hääletas 54, Riigikogu liiget, vastu ja erapooletuid ei olnud.

  • Istung lõppes kell 12.35.

Täna on kavas ka kolmas erakorraline istungjärk, mis algab kaks tundi pärast teise erakorralise istungjärgu lõppu ja kus toimub perehüvitiste seaduse, perekonnaseaduse ja töölepingu seaduse muutmise seaduse eelnõu (703 UA) uuesti arutamine.

Head Uudised GoodNews