1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. RIKASTA OMA ELU I Tallinna Lauluväljakul toimub Eesti suurim ühismeditatsioon „Eesti mediteerib“
RIKASTA OMA ELU I Tallinna Lauluväljakul toimub Eesti suurim ühismeditatsioon „Eesti mediteerib“

RIKASTA OMA ELU I Tallinna Lauluväljakul toimub Eesti suurim ühismeditatsioon „Eesti mediteerib“

14. juunil algusega 18.00 toimub Tallinna Lauluväljakul tasuta sündmus „Eesti mediteerib“. Sündmusel saab olla koos, kuulata muusikat, laulda ja kogeda ühismeditatsiooni jõudu. Selleks, et praegustel muutlikel aegadel harmooniat ja tasakaalu luua, loeb igaühe panus. Ühismeditatsiooni viib läbi erikülaline Gurudev Sri Sri Ravi Shankar.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankari missiooniks on ühendada maailm vägivallavabaks globaalseks pereks.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar on inimväärtuste eestkõneleja, kõrgelt hinnatud vaimne juht ja maailma ühe suurima vabatahtliku humanitaarorganisatsiooni Art of Living asutaja. Üle 40 aasta on ta meisterlikult kohandanud iidseid tarkusi tänapäeva elu probleemide lahendamiseks.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar on rahvusvaheliselt respekteeritud rahu eestkostja ja humanist. Tema missioon ühendada maailm vägivallavabaks globaalseks pereks on inspireerinud miljoneid inimesi üle maailma avardama oma vastutusala ja töötama jätkusuutliku rahu suunas.

Tema teedrajava töö hulka kuulub alates 1982. aastast, võimsa hingamistehnika Sudarshan Kriya juurutamine. Sellest tehnikast on olnud kasu miljonitele inimestele, edendades sisemist rahu, vähendades stressi ja parandades üldist heaolu. Tehes need ajas tõestatud tehnikad kättesaadavaks kogu maailmas, on Gurudev ületanud kultuurilisi ja geograafilisi eraldusjooni, edendades ühtsust ja harmooniat enam kui 180 riigis.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar esineb igal aastal rohkem kui 40 riigis, kaasa arvatud sellistel kokkusaamistel nagu Maailmarahu tippkohtumisel New Yorgis, Maailma Majandusfoorumil Davoses ja Euroopa Parlamendi istungitel Strasbourgis. Ta on mitmekordne Nobeli rahupreemia nominant.

Mis on meditatsioon?

Meditatsioon on tehnika, mis võimaldab meelel vaikseks ja rahulikuks muutuda. Meditatsioon on universaalne, ületades erinevate aegade, religioonide ja kultuuride piirid. Tänapäeval võib igaüks meditatsiooni praktiseerida. “Tegelikult on kõigil vaja mediteerida, sest kõik me otsime elus rahu ja õnne. Meditatsioon on vahend, mis võib aidata selleni jõuda. See aitab saavutada olukorda, kus meel on stressivaba ja keha terve,“ selgitab Gurudev Sri Sri Ravi Shankar.

Tegelikult on kõigil vaja mediteerida, sest kõik me otsime elus rahu ja õnne. Meditatsioon on vahend, mis võib aidata selleni jõuda.

Foto: Freepik

Meditatsiooni kasu kehale:

Meditatsioon toob Gurudev Sri Sri Ravi Shankari sõnul endaga kaasa ka füsioloogilisi muutusi. Sest iga rakk su kehas täitub rohkem prana-energiaga. Prana tähendab aga elujõudu. Selle tulemuseks on rõõm, rahu, entusiasm – prana tase organismis suureneb.

Füüsilisel tasandil meditatsioon:

  • vähendab kõrget vererõhku;
  • alandab veres laktaadi taset, mis vähendab ärevust ja kurnatust;
  • vähendab pingetega seotud valusid – nagu pingepeavalud, haavandid, unetus, lihaste ja liigeste probleemid;
  • suurendab serotoniini tootmist, mis parandab meeleolu ja käitumist;
  • tõstab immuunsüsteemi tugevust;
  • suurendab energiataset, mis väljendub ammendamatus sisemises energiaallikas.

Meditatsiooni kasu meelele

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar toob välja, et mentaalsel tasandil toob meditatsioon uut inspiratsiooni ja tervenevaid mustreid ajus alpha-tasandile. See omakorda soodustab meele tervenemist ja mentaalset paranemist. Meel muutub värskeks, õrnaks, ilusaks.

Regulaarse meditatsiooni tulemusel:

  • väheneb ärevus;
  • paraneb emotsionaalne stabiilsus;
  • suureneb loovus;
  • saavutad sisemise õnneseisundi;
  • areneb intuitsioon;
  • toimub sisemine selginemine ja sügava meelerahu leidmine;
  • probleemid muutuvad väiksemaks;
  • teravneva meele kaudu suudad paremini kontsentreeruda, kuid samas oskad ka sügavamalt lõõgastuda.
Foto: Freepik

Veel meditatsiooni eeliseid:

  • Emotsionaalne stabiilsus – see puhastab ja toidab su sisemust, rahustab hinge, kui tunned end ülekoormatud, ebastabiilse või emotsionaalselt suletuna
  • Meditatsioon toob sulle ja maailmale üksnes enam harmooniat – kui mediteerid, siis on su sees rohkem avarust, rahu ja rõõmu; ja see on see, mida kiirgad ka ümbritsevasse keskkonda.
  • Teadvus areneb: koos meditatsiooni toomisega igapäevaellu teadvus areneb,  ka oskus reageerida elu väljakutsetele, nii on võimalik elu kogeda rohkem rafineeritud teadvuse kaudu. Kui teie teadvus areneb ja laieneb, muutuvad häired ja takistused tähtsusetuks. Viha ja pettumused on siis üksnes põgus emotsioon, mis tekivaf vaid hetkeks ja siis kaovad. Sa alustad elamist “hetkes”.
  • Toimub tugev sisemine isiklik transformatsioon. Kui saad rohkem teadlikuks iseendast, siis seda enam soovid rohkem teada ka elu müsteeriumist, Universumist. Meeles tekivad küsimused nagu – mis on elu mõte? Mis on selle eesmärk? Mis on maailm, mis on armastus, mis on teadmised? „Kui need küsimused tekivad, siis tea, et oled väga õnnelik. Kuid nende küsimuste tekkides tuleb mõista, et vastuseid neile ei leia raamatust. Läbi iseenda neile küsimustele vastuseid leides, saab elu rikkamaks,“ selgitab Gurudev Sri Sri Ravi Shankar.

Kuidas saada meditatsioonist parimat kasu?

Et kogeda meditatsiooni kasutegurit, on vajalik regulaarne praktika. See võtab iga päev aega ainult paarkümmend minutit. Läbi igapäevase rutiini muutub meditatsioon päeva parimaks osaks! „Meditatsioon on nagu seeme. Kui kasvatad seemnest taime armastusega, seda rohkem on seal õisi. Mõned palmid annavad saaki kolm aastat, mõned kümme aastat. Kuid mõned palmid on lihtsalt olemas,“ räägib Gurudev Sri Sri Ravi Shankar ja lisab, et väga erineva elutaustaga inimesed on iga päev tänulikud võimaluse eest puhata ja puhastada oma elu – nautides värskendavat, paarkümmend minutit kestvat meditatsiooni. „Sukeldu sügavale endasse ja rikasta oma elu!“

  • Eesti suurimal ühismeditatsioonil toetab muusikaga Kadri Voorand ning teised armastatud Eesti muusikud. Lisaks pakutakse tervislikku toitu ja avatud on loodussõbralik turg. Lisainfot sündmuse kohta leiad „Eesti mediteerib“ kodulehelt.

 

Head Uudised GoodNews