1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. Rockfordis, Ameerikas avati Non Grata suurnäitus
Rockfordis, Ameerikas avati Non Grata suurnäitus

Rockfordis, Ameerikas avati Non Grata suurnäitus

14. oktoobril avatati Here galeriis Rockfordis, Illinoisi osariigis Ameerikas Non Grata suurnäitus “Force of Momentum”, kus on eksponeeritud  ülemaailmse kollektiivse kreatiivse võrgustiku energialaengulised segatehnikas graafilised teosed, tegevuskunstidokumentatsioonid ja videod, Al Paldroki alias Anonymous Bohi “10 New Commandments” ja Taje Trossi alias Devil Girli installatsioonid.

Foto: Non Grata

“Anonymous Boh on loonud peatumatute ülemaailmsete tuuride, performance’ite, näituste ja publikatsioonidega ühe kõige esinduslikuma, märkimisväärsema, ajakohasema ja transformatiivsema kunstiliikumise ajaloos. Juhina on Boh nagu meie ajastu Wild Bill Hickok, P. T. Barnum, Alfred Jarry, Tristan Tzara, Ezra Pound või Orson Welles. Boh, kes rakendab kõiki kunstimeediumeid vahenditena Non Grata Diverse Universe’i globaalsetes performance’ites, näitab meile mitte ainult seda, kus me hetkel oleme, vaid ka loob meile hiljem mõistetavaid visioone postapokalüptilisest absurdsusest mänglevalt kaleidoskoopilisel maastikul,” kirjutas Ameerika lindprii-poeet Ron Whitehead.

Foto: Non Grata

“Anonymous Boh tegutseb juba aastaid raamidevälisel territooriumil, kus kunstiobjekt on lakanud olemast füüsiline teos. Etenduskunstigrupi Non Grata kureerimine tähendab omamoodi koolkonna loomist, mida on iseloomustanud performance’id juhuslikes keskkondades ja interjöörides. Eestis alternatiivse kuulsuse omandanud Boh on Non Grataga sööstnud tagasi vaatamata globaalsele kunstimaastikule. Kümnetes linnades teostatud performance’id, kunstituurid Euroopas, Aasias ja Ameerikas on teinud alternatiivimainega nongratakatest sõltumatu loomekollektiivi, kes on mujal tuntumad kui Eestis,“ ütleb kunstnik Raivo Kelomees.

Foto: Non Grata
Head Uudised GoodNews