1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rohelised kutsuvad riigikogu erakondi toetama abieluvõrdsuse algatust
Rohelised kutsuvad riigikogu erakondi toetama abieluvõrdsuse algatust

Rohelised kutsuvad riigikogu erakondi toetama abieluvõrdsuse algatust

Eestimaa Rohelised ootavad abieluvõrdsuse petitsiooniga, mille on loetud päevadega allkirjastanud pea 25 000 Eesti inimest, liituma ka riigikogu erakondi.

Roheliste esinaine Züleyxa Izmailova: “Meie algatus on erakondadeülene. Tunnustame erakonna Eesti 200 otsust algatusega ühineda ja kutsume jätkuvalt ka teisi erakondi loobuma poliittehnoloogiatest ning koonduma inimlike väärtuste kaitseks. Kaja Kallase eilses intervjuus väljendatud seisukoht, et samast soost paaridel ei peaks olema õigust abielule, väärib kindlasti ümbermõtlemist. Oleme täna riigina selles hetkes, kus peame otsustama, kas minna vihkamise või headuse teed. See kumma poole valib Eesti suurim opositsioonipartei, on ühiskonnale väga suure mõjuga.

“Tänases poliitilises kliimas on abieluvõrdsuse toetamine ainuvõimalik tee end liberaalsena määratleva erakonna jaoks” ütles roheliste esimees Kaspar Kurve. “Meie eesmärk on saata antud petitsiooniga tugevaim võimalik sõnum, mis päädiks reaalse seadusandliku muudatusega ja annaks ka samast soost paaride õiguse abielluda .”

Petitsioon on lugemiseks ning allkirjastamiseks leitav siin.

Head Uudised GoodNews