1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Selguvad parimad disainerid
Selguvad parimad disainerid

Selguvad parimad disainerid

Foto: Mariana Hint
Foto: Mariana Hint

Täna õhtul selguvad Eesti parimad tootedisainerid, graafilise ja veebidisaini meistrid, parimad teenusedisainerid ning silmapaistvamad noored disainerid.

Õhtuse auhinnagala avatervitus on kultuuriminister Urve Tiiduse poolt, kelle sõnul aitab disain muuta igapäeva paremaks. „Disain võib olla esteetiline elamus. Disain võib olla uuenduslik ja nutikas toode, aga ka viis, kuidas kõige erinevamad teenused mugavalt kättesaadavaks teha,“ ütles minister Tiidus.

„Disainerid aitavad maailma mõista ja mõtestada, luua inimsõbralikku keskkonda. Tänane auhinnagala on ühtlasi tänuavaldus selle töö eest,” lisas minister.

Kultuuriminister tõi esile, et disainiauhindade konkursile esitati mitusada tööd väga erinevates kategooriates. „Täna tunnustatakse paljusid Eesti andekaid disainereid. On rõõm näha, et loovast andest Eestis puudu pole,“ märkis minister Tiidus.

Foto: Mariana Hint
Foto: Mariana Hint

Eesti Disainiauhindade gala toimub algusega kell 20 Lilleküla jalgpallihallis. Õhtu jooksul kuulutatakse välja parimad tootedisainis, graafilises- ja veebidisainis, teenusedisainis, samuti parimad noored disainerid. Gala lõpetab spetsiaalselt selleks õhtuks valminud projektsiooni ja tantsija vaheline duett “Digitaalne kosmosereis”, autor Taavet Jansen.

Eesti Disainiauhindade nominentide töödega saab tutvuda näitusel, mis on avatud teatris NO99. Väljapanekut saab uudistada 7. oktoobrini.

Head Uudised GoodNews