1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SINU HÄÄL LOEB I Nõmmekatele läheb korda, milline projekt saab rohelise tule
SINU HÄÄL LOEB I Nõmmekatele läheb korda, milline projekt saab rohelise tule

SINU HÄÄL LOEB I Nõmmekatele läheb korda, milline projekt saab rohelise tule

Esimese kahe päevaga hääleti Nõmme linnaosas kaasava eelarve toetuseks nii aktiivselt, et piirkonnale seatud lävend ületati.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillis ütles, et piirkonna elanikud on aktiivselt osalenud kaasava eelarve rahvahääletusel ja näidanud sellega, et tahavad rohkem sõna sekka öelda kogukonnale vajalike otsuste tegemisel. „Selleks, et hääletus linnaosa lõikes omaks jõudu oli vajalik, et Nõmme linnaosa hääletusel osaleks minimaalt 500 nõmmekat, mis on meie piirkonna lävendiks. Hea uudis on see, et juba esimese kahe päevaga ületati lävendiks seatud häältearv,“ lausus Šillis.

Nõmmel oli kolmapäeva hommikuse seisuga rahvahääletusel osalenud 530 inimest.

„Kuigi esmavajalik häältearv on käes, ei tasu aktiivsust kaotada. Napp nädal on aega selleks, et anda oma hääl projektile, mida peate kõige olulisemaks,“ kutsus linnaosa vanem nõmmekaid kodukoha heaks hääletama. „Nii mitugi projekti võib olla hetkel üsnagi tasavägise häältearvuga ja ilmaasjata ei öelda, et „Sinu hääl loeb!“. Ühtlasi panen projektide esitajatele südamele, et nad ka ise teeksid aktiivset teavitustööd oma projekti tutvustamiseks, nii sotsiaalmeedia kui interneti vahendusel.“

Nõmmel on Tallinna kaasava eelarve realiseerimiseks 2021. aastal ette nähtud 92 240 eurot. Ekspertkomisjoni otsusega pääses Nõmme linnaosas hääletusele 11 ideed.

Rahvahääletusel saab osaleda vähemalt 14-aastane isik, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Tallinn. Iga hääletusel osalev isik saab hääletada kuni kahe endale meelepärase idee poolt oma elukohajärgses linnaosas. Hääletada saab internetis ja paberkandjal linnaosavalitsustes kohapeal. Hääletamiseks on vaja end eelnevalt tuvastada ID-kaardi, mobiil-ID, Smart-ID või EU eID abil. 

Tallinna kaasavasse eelarvesse esitatud ideede rahvahääletus kestab 31. jaanuarini, hääletuse tulemused selguvad 1. veebruaril.

Kaasava eelarve ideedega saab tutvuda ja hääletuspunktide asukohad linnaosades leiab kaasava eelarve kodulehel.

Head Uudised GoodNews