1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Sisekaitseakadeemias lõpetas järjekordne lend päästjaid
Sisekaitseakadeemias lõpetas järjekordne lend päästjaid

Sisekaitseakadeemias lõpetas järjekordne lend päästjaid

Täna, 20. detsembril anti Sisekaitseakadeemia päästekolledžis Väike-Maarjas üle lõputunnistus 34 uuele päästjale. Lõpetajad asuvad tööle erinevates komandodes üle Eesti.

Päästjad teevad tulekahjude, uputuste, looduskatastroofide ja muude õnnetusjuhtumite korral tulekustutus- ja päästetöid ning likvideerivad õnnetuste (nt liiklusõnnetuse või naftareostuse) tagajärgi. Päästetöö on ohtlik ja usalduslikku koostööd nõudev: vale otsus või käitumine võib ohustada nii päästetöötaja enda kui ka teiste inimeste tervist, elu ja vara. Oma töövahetuse ajal on päästja pidevas valmisolekus, et kriisiolukorra tekkimisel kiirustada sündmuskohale seda lahendama: väljasõidukorraldusele tuleb reageerida ühe minuti jooksul.

Väljasõidul õnnetuskohale tehakse kõigepealt ülevaade olukorrast, töödejuht annab korraldused ja vastavalt käsklustele asub iga meeskonna liige kindlat ülesannet täitma: kes voolikuid lahti kerima, kes põlevasse majja jäänud inimesi päästma.

Sisekaitseakadeemia päästekolledži direktori Häli Allase sõnul tõestasid tänased lõpetajad eelmisel nädalal toimunud lõpuharjutusel oma professionaalsust ja ühtse meeskonnana töötamise oskust. “Tunneme kogu kollektiiviga siirast rõõmu iga lõpetaja üle, sest iga meie lõpetaja on täiendav reageeriv ressurss teenistusele, kuid mis veelgi olulisem, aitab luua turvalisust kogukonnas. Turvalisus algab igaühest meist ning kui iga lõpetaja on ise eeskujuks ja jagab oma teadmisi  lähedaste, naabrite ja sõprade-tuttavatega, siis kindlasti aitab see ära hoida nii mõnegi õnnetuse juhtumise,“ on Allas veendunud.

Lõpetajaid tervitasid Sisekaitseakadeemia rektor Marek Link, päästekolledži direktor Häli Allas, päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi, Lääne-Viru maavanem Marko Torm ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Lõpetajate nimel tänas kooliperet ja õpingute ajal toeks olnud lähedasi värske lõpetaja Urmo Kesküla.

Head Uudised GoodNews