1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Stopify on kogunud Ukraina toetuseks üle 42 000 euro
UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Stopify on kogunud Ukraina toetuseks üle 42 000 euro

UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Stopify on kogunud Ukraina toetuseks üle 42 000 euro

Lätlaste poolt novembris ellu kutsutud Stopify on ainulaadne voogedastusplatvorm, mis igakuiste väikeste rahaliste annetustega aitab Ukraina sõjaväel soetada vajalikku varustust eesootavaks külmaks ja karmiks talveks. Platvormiga on kõigest paari nädalaga liitunud 3416 inimest 37 riigist, kes on Ukraina toetuseks kogunud 42 509 eurot.

Foto: Stopify

“Tahtsin annetuste tegemise muuta inimeste jaoks lihtsaks ja uuesti atraktiivseks – nii nagu tarbime igakuiste tellimuste kaudu telesarju, filme ja muusikat, võiksime väikeste summadega toetada regulaarselt ka meie sõpru Ukrainas,“ ütles Stopify idee autor ja loovjuht Māris Upenieks, kelle sõnul on annetuste kogumine kevadest saadik vähenenud, ometi on Ukraina toetamine on olulisem kui kunagi varem.

Foto: Stopify

Stopify platvorm toimib sarnaselt nagu teised populaarsed muusika- ja voogedastusplatvormid ning toimib sarnaselt igakuistel tellimustel. Stopify platvormil saab Ukrainat toetada kahe fikseeritud ja ühe vabalt valitud paketi alusel. Stopify Light paketiga liitunud annetavad Ukrainale iga kuu 6,99 eurot ning Stopify Regular 14,99 eurot. Stopify Bold paketiga liitunud saavad annetada vabalt valitud summa, mis ületab 15 eurot.

Kogutud summaga ostetakse Ukraina sõduritele talvevarustust ja muud hädavajalikku. Tihedat koostööd tehakse Ukraina saatkonnaga Lätis, kes jagab informatsiooni Ukraina sõjaväe kõige kiireloomuliste vajaduste kohta.

Foto: Stopify

Juba sel nädalal läks Ukraina poole teele esimene Stopify saadetis vajaliku varustusega, muuhulgas sisaldab see ka Lätis militaartegevusteks toodetud ATV Snarler AT6 L masinat, millel on eraldi tagaosa lasti transportimiseks ja haavatud sõdurite transportimiseks ning esiosa tankitõrje- ja raketisüsteemide hoidmiseks. Sõiduk on kergesti manööverdatav ning hea abimees luuretegevusteks külmas ja pimedas. Varustus jõuab Ida-Ukrainasse lähipäevil.

Foto: Stopify

“Terroristliku Venemaa vastu võitlemiseks vajab Ukraina sõjavägi igapäevaselt mitmesugust varustust – toitu, riideid, veefiltreid, aga ka sõjavarustust, näiteks ööprille ja droone. Stopify platvormil kogutud annetustega saame Ukraina sõjaväge vajaliku varustusega toetada – iga rahaline annetus aitab jõuda lähemale päevale, mil Ukrainas valitseb rahu ja vabadus,“ ütles Ukraina suursaadik Lätis Olexandr Mischenko.

Projekti kontseptsiooni autor ja loovjuht on Māris Upenieks, arendaja on digiagentuur Cube ning strateegilised partnerid on Läti suurim heategevusorganisatsioon Ziedot ja Ukraina suursaatkond Lätis. Stopify on saadaval inglise ja ukraina keeles.

Vaata fotosid!

Head Uudised GoodNews