1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sügis algab Nõmme turul traditsioonilise hoidiste konkursiga
Sügis algab Nõmme turul traditsioonilise hoidiste konkursiga

Sügis algab Nõmme turul traditsioonilise hoidiste konkursiga

Sügise esimesel päeval, 23. septembril toimub Nõmme turul Hoidiste festival ning suur hoidiste konkurss, kuhu on oodatud osa võtma kodukokad nii Nõmmelt kui ka kaugemalt.

Võistlusele saab tuua nii magusaid kui ka soolaseid hoidiseid – kurke, seeni, salateid, kompotte, moose, marmelaade jne. “Hoidiste konkurssi on Nõmmel korraldatud juba viis korda ning viimastel aastatel on võistlustules olnud üle kolmekümne põneva hoidise — suppe, salateid, moose ja siirupeid. Eriti suurt rõõmu teeb aga see, et konkursist võtavad osa nö sissetegijad üle Eesti!,” selgitas Nõmme turgu haldava Tallinna Turud juhataja Kersti Otteson.

“Kui endal sel aastal kurke või moosi võistlusele saata ei ole, tasub ikkagi festivalile tulla, sest kohapeal jagatakse sügisandide parimaks hoidimistamiseks asjalikke nippe ja nõuandeid. Ja loomulikult saab turult endale talvevarudeks head ja paremat soetada,” lisas Otteson.

Konkursil osalemiseks võib võistlushoidise tuua Nõmme turule juba varem (helistades ette numbril 521 8329) või hiljemalt 23. septembri hommikul kell 10-11 Hoidiste festivali konkursi sildiga lauda. Purkidele-pudelitele peavad olema lisatud osaleja kontaktandmed (nimi, telefon) ning info hoidise koostisainete ja valmistamiskäigu kohta.

Asjatundjatest žürii valib konkursil osalenud hoidiste seast välja parima soolase ja magusa hoidise, mille autorid saavad kohapeal autasustatud Kristiine ja Rocca al Mare Keskuse 200-eurose kinkekaardiga. Eelmisel aastal pälvisid žürii poolehoiu tõmmuka soust ning moos “Jõuluhommik”.

Tegevust ka pere noorematele

Hoidiste festivalil on kavas ka erinevaid tegevusi pere noorematele liikmetele. Nii toimub laste hoidistesiltide joonistusvõistlus — osavõtmiseks on vaja tuua paberile joonistatud võistlustööd 23. septembril kell 12-13 Nõmme turule vastava sildiga lauda. Žürii selgitab välja kaks võitjat, kelle auhinnaks on Kristiine ja Rocca al Mare Keskuse 50 eurosed kinkekaardid. Terve festivalipäeva tegutseb turul Laste Kokakool, kus lapsed saavad valmistada lõbusaid võileibu köögiviljadega või teha puuviljakunsti.

Festivali osana toimub Nõmme turu välialal sügisturg, kus saavad soovijad müüa oma hoidiseid, sügisande jm seonduvat kaupa.

  • Hoidiste festival ja suur hoidiste konkurss Nõmme turul toimub laupäeval 23. septembril kl 11-15.
  • Rohkem infot siit!
Head Uudised GoodNews