1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SÜNNIPÄEV I Jääaja Keskuse 8. sünnipäeva tähistatakse terve nädal!
SÜNNIPÄEV I Jääaja Keskuse 8. sünnipäeva tähistatakse terve nädal!

SÜNNIPÄEV I Jääaja Keskuse 8. sünnipäeva tähistatakse terve nädal!

6. – 12. juulil kella 11st kuni kella 18ni tähistatakse imeilusa Saadjärve kaldal asuva Jääaja Keskuse kaheksandat sünnipäeva. Tegevust jagub nii väikestele kui ka suurtele – parvesõidud, õpitoad, meisterdamine, miniloomaaed ja ponisõidud. Keskuses toimuvad ka tasuta eesti- ja venekeelsed ekskursioonid.

Jääaja Keskus on Baltikumi ainulaadne kogu perele mõeldud põnev elamuskeskus, mis sel aastal tähistab oma kaheksandat sünnipäeva sünnipäevanädalaga. Sünnipäevanädal saab alguse 6. juulil ning kestab kuni pühapäevani, 12. juulini. Iga päev toimuvad lisaks keskuse ekspositsiooniga tutvumisele ka erinevad õpitoad, meisterdamised ning vahvad üllatused. Näiteks saab võtta osa järveelu õpitoast, kus keskuse giidid näitavad, kes elavad veepinna all, keda suplema minnes tegelikult ei märka. Samuti jagavad giidid oma teadmisi mammutite elust ja olust. Kõik huvilised saavad meisterdada endale ise oma mammuti. Iga päev toimuvad ekskursioonid Saadjärvele ning sukelduda saab müstilise ürgmere põhja virtuaalreaalsuse prillide abil. Nädalavahetusel on kohal armas miniloomaaed ning keskusest saab otsida põnevaid aardeid. Terve sünnipäeva nädala pakub maitsvaid toite ning esimestele külastajatele ka üllatusi Jääkaru kohvik. Keskuse pileti hind sünnipäevanädalal on kõigile viis eurot ning alla nelja aastased lapsed pääsevad keskusesse tasuta.

Jääaja Keskuse tegevjuht Sigrid Sepp sõnas: „Sel aastal jaotati varasemalt ühel päeval toimunud tegevused tervele nädalale. Tegevuste nädalale jaotamine aitab külastajate hulka hajutada ning paremini jälgida Terviseameti soovitusi keskuse ohutuks külastamiseks. Keskuse sünnipäeva käepaela ettenäitamisel saab keskust külastada terve nädala jooksul – kasvõi iga päev!”.

2012. aasta turismiobjektiks ja aasta keskkonnateoks valitud Saadjärve kaldal paiknev Jääaja Keskus on ainulaadne elamuskeskus terves Baltikumis ˗ siin saab tutvuda elusuuruses eelajalooliste loomadega ja kogeda elamuslikku ülevaadet sellest, kuidas on aastatuhandete jooksul kujunenud maailma ja Eesti loodus.

Täpsema info ja sünnipäeva päevakava leiab siit!

Head Uudised GoodNews