1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. “Supilinna salaselts” jõudis DVD-le ja BLU-RAY-le
“Supilinna salaselts” jõudis DVD-le ja BLU-RAY-le

“Supilinna salaselts” jõudis DVD-le ja BLU-RAY-le

SuSa_Liisi_Anvelt_lapsedEesti menukaim koguperefilm “Supilinna salaselts”, mida käis kinodes vaatamas üle 91 000 vaataja, jõudis DVD ja BLU-RAY plaatidele. Lisaks filmile leiab sealt väljajäänud stseenid, filmitegemise loo, laste videopäevikud ja filmimuusika.

“Eesti filmipublik on DVD-d oodanud juba üle poole aasta,” rääkis filmi produtsent Diana Mikita. “Paljud lapsed on kirjutanud, et tahavad filmi vaadata teist, kolmandat või neljandat korda ning ootavad pikisilmi filmile järge.”

Lisaks eestikeelsele filmile leiab plaatidelt “Supilinna salaseltsi” venekeelse dubleeringu ning subtiitrid eesti, vene ja inglise keeles. BLU-RAY sisaldab ka filmist väljajäänud stseene, filmitegemise lugu, laste videopäevikuid ja filmimuusikat. DVD ja BLU-RAY saab tellida postiga koju aadressilt www.salaselts.ee.

“Nii tore, et filmi DVD lõpuks välja tuli,” rõõmustas filmi peategelane, 12-aastane Olivia Viikant. “Loodan, et vaatate filmi rohkem kui ühe korra! Ja vaadake kindlasti väljajäänud stseene – need on ka väga ägedad,” jagab ta soovitusi publikule.

“Supilinna salaselts” esilinastus äsja Soome kinodes ning osaleb erinevatel rahvusvahelistel filmifestivalidel. Film on juba pälvinud rahvusvahelise laste- ja noorte filmifestivali IFF Juniorfest peapreemia, Zürichi filmifestivali ja Schlingeli filmifestivali publikuauhinnad ning rahvusvahelise noortefilmide festivali ALE Kino eripreemia. Filmifestivalid on viinud “Supilinna salaseltsi” maailmakaardile, lisaks kümnetele üritustele Euroopas osaletakse ka festivalidel USA-s ja Kanadas.

“Supilinna salaselts” on läbi aegade kõige vaadatum Eesti lastefilm, mis on saanud inspiratsiooni Mika Keräneni populaarsetest lastekrimkadest. Salaseltsi kuuluvad neli julget last, kes lahendavad põnevat müsteeriumi, mille käigus tuleb sukelduda ajalukku, pista rinda vastasjõuguga ning kasvatada oma vanemaid.

Head Uudised GoodNews