1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SURFIKOOL STROOMI RANNAS! Surfilaual allkirjastati täna surfikooli avamise leping
SURFIKOOL STROOMI RANNAS! Surfilaual allkirjastati täna surfikooli avamise leping

SURFIKOOL STROOMI RANNAS! Surfilaual allkirjastati täna surfikooli avamise leping

021Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid ja surfiklubi Kiteboarding OÜ esindajad kirjutasid täna, 14. juunil, Stroomi rannas alla lepingule, mis näeb ette surfikooli avamist Stroomi rannaalal. Leping allkirjastati surfilaual.

Lepingu kohaselt avatakse 20. juunil Stroomi ranna lõpus Seewaldi kollektori poolsel alal Kiteboarding surfiklubi lohe- ja aerusurfi kool, mis jääb avatuks kuni 15. septembrini.

Surfiklubi korraldab lisaks koolitustele surfilaagreid, võistlusi ja aerusurfi matku algusega Stroomi rannast. Klubi rendib varustust ja pakub kuumi ja külmi jooke. Õpetust jagavad litsentsiga instruktorid.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on oluline, et rannas jätkuks tegevust erinevatele inimestele.

„Surfamine on suurepärane võimalus vabas õhus aja veetmiseks – see on huvitav, füüsiliselt mitte väga kurnav ja tervisele kasulik. Samas oleme surfiklubiga kokku leppinud, et surfikooli tegevus ei hakka häirima neid puhkajad, kes eelistavad rahulikumat ajaviidet rannas,“ ütles Kaljulaid.

049

Lohesurf on kogu maailmas üha suuremat populaarsust koguv mõõdukalt ekstreemne ajaveetmise viis, millest on saamas rahvasport. Tuule abil liigutakse vees suure tuulelohe ja veelaua abil. Aerusurf on suurel veelaual liuglemine aeru abil. Tehnika on kergesti omandatav ja jõukohane harrastajale vanuses 10 kuni 65 aastat.

Head Uudised GoodNews