1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SUVEKS ÕUE! Tallinna noortekeskused kolivad oma põhitegevused suveks õue
SUVEKS ÕUE! Tallinna noortekeskused kolivad oma põhitegevused suveks õue

SUVEKS ÕUE! Tallinna noortekeskused kolivad oma põhitegevused suveks õue

Kui kevadel tuli noortel eriolukorra tõttu veeta tavapärasest rohkem aega kodus ja noorsootöö võimalustest saadi osa sotsiaalmeedia vahendusel, siis nüüd, suvekuudel, korraldavad Tallinna noortekeskused oma tegevusi suuremas mahus õues.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev ütles, et Tallinnas on kokku kümme noortekeskust ja kõik korraldavad suvel välitegevusi. „Vastavalt keskuste võimalustele ja piirkonna eripäradele pakutakse välitegevusi kuni viiel päeval nädalas ning seda kas päeva- või üksiktegevusena. Tegevuste planeerimisel ja elluviimisel lähtuvad noortekeskused põhimõttest, et tegevused oleksid noortele kättesaadavad ja toimuksid seal, kus on noored. See omakorda tähendab, et tegutsemispaiku saab igal noortekeskusel olema mitmeid,” selgitas Belobrovtsev.

Peale selle korraldatakse Kesklinna, Lasnamäe, Mustamäe ja Põhja-Tallinna piirkonna noortekeskuste ja Tallinna Spordi- ja Noorsooameti koostöös ka suveprogramm, mille raames toimuvad noortele tasuta üritused, regulaarsed treeningud ning võistlused. „25. juunil toimub Koidu pargis mini tänavakunstifestival ja 29. juunist 3. juulini viiakse Vilde tee spordipargis ellu supergraafika projekt,“ lisas abilinnapea.

Kesklinna noortekeskuse juhataja Kristina Aleksejeva sõnul jätkavad mitmes piirkonnas noortekeskuste töötajad tänavanoorsootöös osalemist ja lisaks välitööle saavad noorsootöötajad sisetingimustes läbi viia individuaaltööd või juhendatud grupitegevusi kuni 10-liikmelistes gruppides. Toimuvad ka linnalaagrid, mille ühes rühmas võib riikliku juhise järgi osaleda kuni 20 noort.

Samuti jätkavad noortekeskused e-noorsootööd, kuid seda väiksemas mahus. „Küll aga tasub noortekeskuste sotsiaalmeedia kontodel hoida silm peal, sest halva ilma korral viiakse tegevused üle sotsiaalmeedia platvormidele,” soovitas Aleksejeva.

Kesklinna noortekeskuse juhataja juhib tähelepanu veel sellele, et noorsootöö tegevustes osaledes on jätkuvalt vaja järgida 2+2 reeglit, desinfitseerida käsi ja võtta tegevustest osa vaid siis, kui oled terve.

Informatsiooni nii noortekeskuste kui teiste organisatsioonide korraldatavate tegevuste kohta saab operatiivselt Tallinna noorteinfo Facebooki lehelt.

Head Uudised GoodNews