1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn vabastab kesklinna ettevõtjad osaliselt üürist
Tallinn vabastab kesklinna ettevõtjad osaliselt üürist

Tallinn vabastab kesklinna ettevõtjad osaliselt üürist

Tallinna linnavalitsus on otsustanud anda kesklinnas toitlustus-, kaubandus- ja meelelahutuspindadele 80%-lise üürivabastuse alates septembrist kuni käesoleva aasta lõpuni.

Abilinnapea Aivar Riisalu tõdes, et enamus kesklinnas üürivabastuse saanud pindasid asub vanalinnas, mis on ka kõige keerulisemas olukorras seoses tänavusele turistide arvu järsule langusele. „Linna eesmärgiks on aidata oma lepingupartneritel praegusel keerulisel ajal toime tulla, et toetada ettevõtlust ja säilitada töökohti. Teisalt me peame olema ka valmis selleks ajaks, kui olukord paraneb ja turismisektor nii Eestis kui maailmas avaneb. Me ei saa luua olukorda, et selleks ajaks valdav osa toitlustuse- ja kaubandusega tegelevatest ettevõtetest on kesklinnas või vanalinnas oma uksed sulgenud, sest nad ei ole suutnud seda rasket aega üle elada,“ selgitas Riisalu. „Me teame, et teistes linnaosades on olukord teine ja meie lepingupartneritel läheb seal paremini, kui see oli eriolukorra ajal. Paljud kohalikud elanikud on leidnud tee just kodulähedasse vabaajakeskusesse. Paraku kesklinnas, eeskätt just vanalinnas see olukord nii helge ei ole.“

Ühtlasi annab linn kesklinnas asuvatele terrassidele sajaprotsendilise vabastuse samaks perioodiks ehk kuni aasta lõpuni. Kogu meede läheb linnale maksma ligikaudu 450 000 eurot.

2019. aastal külastas Tallinna 4,5 miljonit väliskülastajat, sealhulgas nii ühepäeva- kui ka mitmepäevakülastajad. Tallinna väliskülastajate uuringu kohaselt ca 80% väliskülastajatest käib ka vanalinnas, seega võib rääkida ligi 3,6 miljonist väliskülastajast, kes eelmisel aastal vanalinna külastasid.

Samas 2020. aasta esimesel poolaastal oli Tallinna väliskülastajate arv 600 000. Käesolevaks aastaks prognoositakse väliskülastajate arvuks ligemale üks miljon, kellest 800 000 külastab ka vanalinna – seega, võrreldes mullusega jõuab vanalinna ligi 4,5 korda vähem väliskülastajaid ehk ligi kolm miljonit külastajat vähem.

Head Uudised GoodNews