1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Tallinna ja Souli linnapead allkirjastasid hea tahte kokkuleppe
Tallinna ja Souli linnapead allkirjastasid hea tahte kokkuleppe

Tallinna ja Souli linnapead allkirjastasid hea tahte kokkuleppe

Tallinna linnapea Taavi Aas kohtus täna Korea Vabariigi pealinna Souli linnapea Park Won-Sooniga, kellega allkirjastati linnadevaheline hea tahte kokkulepe.
Kuuepunktiline kokkulepe keskendub targa linna, e-valitsemise, aga ka küberturvalisuse alasele koostööle nii linnavõimude vahel, samuti laiemale koostööle linnades asuvate ettevõtete, mittetulundusühingute ja õppeasutuste vahel.
Taavi Aas ja kolmandat ametiaega Souli valitsev Park Won-Soon pidasid ühise kahetunnise lõunasöögi. Linnapeade kohtumisel kõneldi ID-kaardi võimalustest, mobiilimaksetest ja ka Tallinna ühistranspordist.
„Eesti ID-kaart neid kahtlemata huvitab, kuid maailm areneb väga kiiresti. Mida rohkem kõneleme Aasia kolleegidega mobiilimaksetest, seda selgemaks saab, et ID-kaardi tehnoloogia, mis on meid üsna hästi teeninud, on tegelikult juba eelmine põlvkond,“ ütles Aas.
Aas ütles, et Souliga Tallinnal varasemast kontakte pole, aga see on üsna loomulik, sest Souli välissuhtlus on seni keskendunud Aasiale. „Kui tekib võimalusi arendada suhteid väga suure, ligikaudu kümnemiljonilise linnaga, mis on ka väga kõrgel arengutasemel, siis on see Tallinnale kahtlemata hea võimalus,“ sõnas Taavi Aas.
Aas osutas, et Soul on kolmel korral valitud kõige intelligentsemate kogukondade konkursil esimeseks, samuti kannab ta parima netiühendusega linna tiitlit.
„Jutuks tuli ka vastuvisiit. Arvestades, et sel kevadel kohtusime ka Pekingi linnapea Chen Jiningiga, siis on see aasta Tallinna Aasia-suhetes päris resultatiivne,“ mainis Aas.
Souli linnapea viibib Euroopa turneel, kus lisaks Tallinnale on Euroopa-turnee raames külastatud veel Bilbaod, Zürichit ja Barcelonat.