1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Tallinna Kesklinna Valitsus aitab Ukrainale koguda linu, riideid ja küünlavaha
Tallinna Kesklinna Valitsus aitab Ukrainale koguda linu, riideid ja küünlavaha

Tallinna Kesklinna Valitsus aitab Ukrainale koguda linu, riideid ja küünlavaha

Tänasest saab tuua Tallinna Kesklinna Valitsuse peahoonesse, sotsiaalhoolekande osakonda ning sotsiaalkeskusesse erinevaid materjale, nagu linu, riideid ja küünlavaha. Kogutud annetustest tehakse Ukraina kultuurikeskuse eestvedamisel varjevõrke ja küünlaid, mis Ukraina rindele toimetatakse.

Ukraina kultuurikeskuse asutaja Anatoli Ljutjuki sõnul valmistavad keskuse vabatahtlikud abivahendeid aasta läbi Eestis kohapeal. „Seejärel toimetame need Ukrainasse otse sõjaväe üksusele, kes on praegu rindel. Nemad saadavad meile taotluse, milles on kirjas kaitsevõrgu suurus ja vajalik toon, kas sellega varjatakse näiteks tanki, kaevikut või kahurit. Võrgud ostame tavapoest,“ selgitas Ljutjuk.

Ka reede pärastlõunal startis kultuurikeskuse juurest rindele viis maasturit, millel ligi 400 kuumeetrit kaitsevõrku ja 500 kaevikuküünalt.

Kesklinna valitsuseni jõudis kultuurikeskuse palve esialgu kujul koguda materjale asutusesiseselt, aga koos leiti, et üleskutse võiks olla laiahaardelisem. „Ka peaaegu kaks aasta pärast täiemahulise sõja algust Ukrainas ei tohi me ära unustada, et abi on jätkuvalt väga vaja. Ja kui meil õnnestub tuge pakkuda niivõrd väikse žestiga, siis proovime seda igal juhul teha. Aitame aidata,“ sõnas kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Varjevõrkude ja küünalde tarvis kogub kultuurikeskus valgeid linu, tumerohelistes, mustades ja pruunides toonides riideid ning küünlavaha.

Materjale saab tuua Tallinna Kesklinna Valitsusesse E 8.15–18, T–N 8.15–17 ja R 8.15–16 aadressil Nunne 18. Annetusi võtavad vastu ka kesklinna valitsuse sotsiaalhoolekande osakond aadressil Pärnu mnt 9 E 9–12 ja 14–17.30, T ja N 9–12 ja 14–16.30 ning kesklinna sotsiaalkeskus aadressil Liivalaia 32 E, K N 9–17. T 9–18 ja R 9–16. Kogumine kestab esialgu veebruari lõpuni.

Head Uudised GoodNews