1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna lauluväljakul plaanitakse avada 25 mälestuspinki
Tallinna lauluväljakul plaanitakse avada 25 mälestuspinki

Tallinna lauluväljakul plaanitakse avada 25 mälestuspinki

Tallinna Lauluväljak ja Kultuuripartnerluse SA algatasid koostööprojekti, mille raames väärtustub lauluväljaku territoorium järgneva kahe aasta jooksul 25 Eesti kultuuri- ja ühiskonnaelu suurtegija nime kandva mälestusepingi võrra.

Sama projekti raames saavad omakorda 25 noort Eesti kultuurielu talenti ühekordse toetuse suurusjärgus 4000 eurot. Kokku loodavad seega projekti, mille tinglik nimetus on „75+“, algatajad koguda suurusjärgus 100 000 eurot, seda vastavalt 25 eraannetajalt.

Lauluväljaku juhi Urmo Saareoja sõnul on lauluväljak ikka olnud paigaks, kust saavad alguse erilised emotsioonid. „Kultuur on selleks sillaks, mis ühendab meie rahva mineviku ja oleviku ning süstib lootust edukasse tulevikku. Tänuväärne projekt toob rambivalgusesse tulevased talendid ja ühtlasi rajatakse lauluväljaku alale istepinke pühendusega suurkujudele. Tegemist on tervikuga, millel saab loodetavasti olema väga suur ja positiivne mõju,“ ütles Saareoja.

Kultuuripartnerluse SA juhataja Meelis Kubitsa sõnade kohaselt luuakse koostöös väärtuslik telg, kus Eesti suurkujude mälestuse raames on võimalik samaaegselt hoogu anda meie noortele talentidele ja ühtlasi väärtustada kodumaist kultuuritoetajat. „Esimese kahe sihtgrupiga on kõik selge, suuri nimesid tuleb meenutada ja noori toetada. Aga väga oluline on ka kultuuri toetamise juurde tuua rohkem annetajaid, eraisikuid, perekondi ja spetsiaalseid fonde. Nii on lootus, et toetajate ja noorte vahel tekib säde, mis aitab meie talentidel oma unistusi teoks teha,“ sõnas Kubits.

Esimesed kandidaadid nii nimeliste pinkide kui ka noorte talentide osas on olemas. Projekti algatajad plaanivad need avalikustada oktoobrikuu jooksul. Esimesed pingid avatakse 2022. aasta kevadel.

Head Uudised GoodNews